Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 35
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
smotra sveučilišta

Više od 20.000 maturanata u potrazi za najboljim fakultetom

smotra sveučilišta
Foto: Grgur Zucko/PIXSELL
1/6
15.11.2014.
u 15:48

Smotru je posjetio i predsjednik Ivo Josipović koji iskoristio priliku da pogleda ponudu fakulteta te porazgovara sa studentima.

Koje su prednosti pojedinog fakulteta, kakav je postupak upisa te kojim se zanimanjima mogu baviti kad diplomiraju najčešća su pitanja maturanata koji su posjetili Smotru sveučilišta u Studentskom centru.

– Dvoumim se između Strojarstva i FER-a te mislim da je ovakva manifestacija jako korisna za dobivanje informacija i iz prve ruke – poručuje Marko Šaka, maturant I. gimnazije u Zagrebu, samo jedan od 20.000 posjetitelja koliko ih se očekuje u dva dana trajanja smotre.

Na 19. Smotri sveučilišta koja je jučer svečano otvorena, a traje danas do 19 sati, predstavljaju se 33 fakulteta sa Sveučilišta u Zagrebu te ostali javni i privatni fakulteti iz Hrvatske i inozemstva. Svi se trude na što originalniji način privući studente, pa tako na štandu PMF-a maturanti imaju priliku izvoditi jednostavne kemijske pokuse, dok se budući voditelji mogu iskušati u snimanju najave za Televiziju Student na štandu Fakulteta političkih znanosti.

– Iznimno sam zadovoljan što sam vidio puno mladih i ambicioznih ljudi, željnih znanja i studiranja – poručio je predsjednik Ivo Josipović prilikom današnjeg posjeta Smotri tijekom kojeg je proučio ponudu fakulteta te razgovarao sa studentima.

>>'Gospođa Grabar Kitarović misli da će se sve riješiti lupanjem šakom po stolu'

>>Josipović: U Vukovar ću 18. doći kao običan građanin, bez protokola

Foto: Grgur Zucko/PIXSELL

Komentara 2

ĆA
ćaćaća
22:56 15.11.2014.

došao zampi pogledati sličice da ga se malo posnimi..samo prije izbora ide među narod..

CO
colobara
16:26 16.11.2014.

Naslikavaj se druze predsjednice,da imas sta gledati u sijecnju 2015. ,kada odes s pantovcaka!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije