Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 75
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
bandić 2001.:

VIDEO: 'Spalit ću se na Jakuševcu ako ga za 4 godine ne saniram'

'05.06.2009., Zagreb - Gradonacelnik Milan Bandic otvario zadnju plohu za odlaganje otpada na Jakusevcu. Nakon sto se popuni novotvorena ploha prestaje odlaganje otpada na Jakusevcu. Photo: Antonio Br
'Antonio Bronic/Vecernji list'
24.08.2012.
u 20:37

Milan Bandić tijekom posljednjih desetak godina često je ponavljao ista obećanja Jakuševčanima

Nakon što su se kamioni Čistoće puni smeća tri dana “kuhali” na temperaturi od 35° , Zagrepčanima prijetila zaraza zbog obustave odvoza smeća, a političari se međusobno prepucavali, Jakuševčani su popustili tek kada je Bandić obećao da će udovoljiti svim njihovim zahtjevima, odnosno da će sve do zatvaranja odlagališta Jakuševec dobivati ekološku naknadu, da će im se besplatno(!) legalizirati svi nezakonito sagrađeni objekti – da neće platiti ni naknadu za legalizaciju ni komunalni doprinos – i da će i dalje smjeti imati svinjce, kokošinjce...

A evo što je Bandić tijekom posljednjih desetak godina govorio i obećavao stanarima Jakuševca:

- 5. lipnja 2008.

"Ako do 2012. ne nađemo rješenje, negdje ćemo morati bacati smeće, a nećemo doživjeti Napulj."

- 6. lipanj. 2000.

"Revizija projekta sanacije smetlišta Jakuševec te revizija korištenja 200 milijuna njemačkih maraka kredita Europske banke prioritetni su koraci koje namjeravam poduzeti kako bi se mogao ubrzati dovršetak radova na zagrebačkom odlagalištu."

- 2001.

"Javno ću se spaliti na jakuševečkom smetlištu ako ga za četiri godine ne budem uspio sanirati."

- 3. travanj. 2003.

"Trenutačno se preslaguje zadnji milijun kubika smeća od ukupno osam. To je smeće naslagano posljednjih nekoliko godina, a "najmlađe" smeće najviše smrdi jer se nije još razgradilo. Ruža vjetrova nosi smrad u sve dijelove grada, pa se moramo strpjeti svi, ne samo Jakuševčani, do konca listopada, kada završava sanacija."

- 6. lipanj. 2003.

"Svaka kuna uložena u reciklažna dvorišta i posude vratit će nam se duplo."

- 14. rujan. 2003.

"Europa može doći i vidjeti deponij uređen prema njenim standardima. Potrošit ćemo kubik drva za ovaj krijes, ali mi nećemo gorjeti."

- 10. svibanj 2005.

"Do 2010. godine otpad će se spaljivati na Jakuševcu koji je uređen u skladu s najvišim europskim dostignućima, a do tada trebamo napraviti spalionicu, odnosno urediti termičku obradu otpada od koje ćemo imati i dodatnu korist – proizvodnju energije."

- 1. prosinac 2005.

"Stanovnici tih naselja koji također plaćaju porez i prirez imaju pravo biti ravnopravni građani Zagreba."

- 4. lipanj. 2007.

"U ljeto 2001. obećao sam da ćemo se 'skuriti' ako ne završimo prvu fazu gradnje, što smo uspješno završili prije rokova uz goleme uštede. To nam je ostala misao vodilja da taj projekt izguramo do kraja. Nećemo stati dok posljednji kamion ne ode iz Jakuševca".

- 5. lipanj 2007.

"Pred raspisivanjem smo tendera za međunarodni natječaj za spalionicu. Učinit ćemo sve da izaberemo najmoderniju tehnologiju."

Ključne riječi

Komentara 21

NE
nelandir
23:59 31.08.2014.

Gdje je video? :o

TW
Tex_Willer
21:09 24.08.2012.

Lako je ovako mlatarat. za 4 godine ćeš ti biti u buksi i neces se moci ritualno spaliti, pa sad tu lamaćeš u prazno...

HE
hellbani
21:00 24.08.2012.

zasto se nije spalio ? ... ah da... rodbini jos mora sredit poslova i opeljusit gradsku blagajnu do kraja.. pa bu otiso nekam dalje na odmor.. ko Kenjader

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije