Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 191
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prvi potez

Vesna Kusin: Riješit ću Svetice. Ja ne odustajem!

03.04.2012., Klovicevi dvori, Zagreb - Vesna Kusin - ravneteljica Klovicevih dvora na odlasku. Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
1/6
31.03.2015.
u 10:23


Obećala je rješenje, no dvije strane koje mora pomiriti za sastanak ne znaju

Grad i dalje funkcionira, sve je pod kontrolom – tako je to poručila Vesna Kusin, jedina zamjenica gradonačelnika Milana Bandića, drugi radni dan od preuzete odgovornosti za cjelokupno vođenje grada. Dok je bivša Bandićeva zamjenica Sandra Švaljek novi tjedan počela pakiranjem stvari iz sada već bivšeg ureda, pred Kusin je ovaj tjedan težak zadatak. Zadržati ili priznati poraz nad najvećom predviđenom investicijom u Zagrebu – nogometnim kampom HNS-a planiranim na Sveticama.

Obećala sastanak, ali...

Naime, još je gradonačelnik Bandić poručio Zagrebačkoj nadbiskupiji da si svoju zabilježbu za Svetice može "zdenuti za šešir", Sandra Švaljek tvrdila je Zagrepčanima kako je sve, barem što se grada tiče, riješeno, no nedostaje "sitnica" – potvrda Nadbiskupije da neće ulagati žalbu na dozvolu, a Kusin sada samouvjereno poručuje da će se osobno potruditi kako bi riješila nesporazum. Dapače, naglasila je da za danas ima dogovorene sastanke upravo na tu temu.

– Molim za strpljenje još nekoliko dana i to će se riješiti; obavit ćemo razgovore s jednom i drugom stranom. Usredotočena sam na to što sada treba biti na Sveticama i o drugim mogućnostima za taj prostor neću razmišljati. Ja ne odustajem – samouvjereno je nastupila Kusin.

No o njezinoj namjeri organiziranja sastanka koji bi trebao biti na zadovoljstvo obiju strana, u HNS-u, barem kako su nam poručili, nisu obaviješteni niti imaju termin sastanka, a kako doznajemo, Svetice su za njih već prekrižena lokacija. O sastanku koji bi, kako kaže Kusin, trebao biti danas, ništa ne znaju ni u Nadbiskupiji.

– Problema ima, ne bih rekla da je Zagreb napravio nešto krivo, ali kada je riječ o imovinskopravnim odnosima, to uvijek predugo traje – uvjerenja je Kusin.

Pomagat će pročelnici

I dok su pred njom tek dani u kojima mora preuzeti odgovornost, Kusin poručuje da će se za pomoć oslanjati na pročelnike, no što točno radi, nema vremena nabrajati.

– Ne mogu objašnjavati što sve radim, to je stvar sastanaka, dogovora na koji će način timovi raditi da građanima bude bolje – poručila je odrješito.

Komentara 31

Avatar comandante
comandante
10:52 31.03.2015.

hahahhaha, a dobra je bakica

IV
ivica.vranjic
19:22 31.03.2015.

Dosta ste već rješili, nemojte više, molim vas!!! Snaći ćemo se mi i sami, bez brige!

MA
majusko
12:46 31.03.2015.

U Zagrebu ništa ne štima, od skupih komunalija do katastrofalnog prometa. Npr. svi semafori u gradu su zadnji puta sinhronizirani 1987 za univerzijadu i imamo Av. Dubrovnik s 3 trake a morate stati na svakom semaforu. U uredu za promet vele da znaju za to ali ne mogu ništa napraviti ???? Kako ????? Nije bolje niti sa ostalim ulicama. Imamo ležeče policajce koji su namijenjeni kamionskim terminalima i nitko za to ne odgovara. Npr. ako je ograničenje 40kmh a probate preći preko tog hupsera, biti će vam zadnje što sto ste napravili sa svojim automobilom. itd.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije