Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 96
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
tri kune po 'kvadratu'

Veliki gradski prostori iznajmljivat će se jeftinije od manjih

23.04.2015., Zagreb - U kinu Europa otvoreni su Dani hrvatskog filma.   Photo: Zarko Basic/PIXSELL
Žarko Bašić/PIXSELL
27.04.2015.
u 17:00

Tedi Lušetić kao dobar primjer vidi Kino Europu koja ima i prihod od najma za razliku od HDLU-a koji nema uvjete za to

Niske cijene iznajmljivanja gradskih lokala, koje je nedavno najavio gradonačelnik Milan Bandić, manje će ovisiti o samoj lokaciji prostora, a više o njegovoj veličini, objasnio je Tedi Lušetić iz gradskog Ureda za kulturu. – Veći prostori imat će nižu cijenu pa će se, primjerice, Hrvatski dom likovnih umjetnika (HDLU) ili Plesni centar iznajmljivati za tri kune po četvornom metru, dok će neki manji prostori biti dvostruko skuplji – rekao je Lušetić.

Objasnio je da je najteže plaćati upravo lokale koji su veći od tisuću četvornih metara, a nemaju dodatnih prihoda. Kao primjer naveo je Kino Europu, također veliki prostor, ali u kojem se prihod ostvaruje i od kafića pa najam od 35.000 kuna mjesečno nije toliko teško platiti.

– HDLU nema mjesta za ugostiteljstvo, a vrlo je važno kulturno mjesto i na taj se način želi izaći u susret onima koji žele održavati važne sadržaje za Zagrepčane, a ne mogu platiti visoki najam – objasnio je Tedi Lušetić te dodao kako će najam gradskih prostora oživjeti grad. Gradonačelnik Bandić na Radiju 101 ispričao je da je samo u Ozaljskoj ulici "frtalj praznih prostora, što u vežama, što na ulici", pa ih je bolje iznajmiti za nekoliko kuna po kvadratu nego da zjape prazni jer se time gomila gubitak.

Komentara 1

DA
damirtankovic
20:00 28.04.2015.

Konačno im je došlo iz riti u glavu, al opet budu najbolje lokacije pobrali netjaci, kumovi, pajde... Dakle oni koji su i inače u milosti Banderosa, haha!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije