Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 174
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nova računica

Posebni popusti za manje račune za smeće, najmanji popust će biti dvije kune

cistoca
Foto: Željko Lukunić/PIXSELL
1/3
21.10.2015.
u 09:40

Popusti će se zvati "posebnima", a ako je suditi po dogovorima sa sastanaka tvrtke APIS IT i Čistoće, najniži odobren iznosit će dvije kune

Popusti koji će se uračunavati na osnovi modela naplate po nametnutom i od Grada definiranom volumenu, kako bi u konačnici građani jeftinije platili odvoz otpada – odnosit će se na sve Zagrepčane. Neslužbeni je to dogovor prema kojem bi se uspješno realiziralo Bandićevo obećanje uoči izbora za smanjenje cijena odvoza otpada. Popusti će se zvati "posebnima", a ako je suditi po dogovorima sa sastanaka tvrtke APIS IT i Čistoće, najniži odobren iznosit će dvije kune. Veći popust odobravat će se građanima koji žive u stanovima i kućama manje kvadrature. Tako cijeli projekt koji je građanima bio predstavljen unatrag godinu dana i u kojem ih se informiralo kako će sami korigirati cijenu budu li razvrstavali otpad – pada u vodu, a kvadrati opet, iako se oni ne bi smjeli više uračunavati, postaju dio po kojem se sada odlučuje o popustima na računima.

– Uvodi se fiktivna naplata po volumenu koja je financijski neodrživa i štetna za poslovanje Čistoće. Treba stvoriti uvjete za recikliranje u svakom ulazu i uvesti sustav naplate prema volumenu. Tada bi ekološki osviješteni građani imali manje račune – kazao je zastupnik Dominik Etlinger (SDP). Da je riječ o farsi, mišljenja je i HNS-ov Tomislav Stojak.

– Ovako ispada da ćemo opet biti kažnjeni jer Grad ne zna kako primijeniti zakone i omogućiti svim građanima da plaćaju količinu smeća koju stvarno i bace – rekao je Stojak. Da je riječ o čistom populizmu, misli Margareta Mađarić (HDZ) koja je poručila da dva tjedna prije izbora gradonačelnik nižim cijenama pokazuje brigu za građane.

Komentara 2

2X
2Xgeneral
10:47 21.10.2015.

a što matan miki zna???? ništa! a njegov "popust" je zakonska obveza ili će grad biti kažnjen!!! što je matan miki radio 16 godina?? samo se bavio marifetlucima za kumover i rodbinu a zagreb izgleda poharan kao poslje cunamija!!! on spizdio 140 milijardi i zadužio se 10 milijardi! stvarno moraš biti jako pametan to potrošiti a ništa napraviti! izgradio 3 škole i tri vrtića proširio aveniju većeslava holjevca za jednu traku i napravi orotor kod cyti centra!!! da i dva šekreta, kućicu za zet i 600 nadstrešnica!! i stolce u vatroslav lisinski!

Avatar Duran Duran
Duran Duran
10:09 21.10.2015.

Nu, lijepo su riješeni svi problemi deponiranja smeća,pa nije problem smanjiti cijenu odvoza.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije