Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 146
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
33.večernjakova biciklijada

Tisuće Zagrepčana na biciklu odvozile rutu dugu 10 km od fontana do Bundeka

večernjakova biciklijada
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
1/82
30.05.2015.
u 18:25

Večernjakovu biciklijadu vozilo je ukupno 1460 osoba, a na Bundeku ju je posjetilo 10.000 građana

Tridesettreći put Zagrepčani su odvozili Večernjakovu biciklijadu, koja je ove godine organizirana na Dan grada Zagreba. Rutu dugu 10 kilometara od fontana pokraj Nacionalne knjižnice Ulicom grada Vukovara, Radničkom, preko mosta Mladosti i Ulice SR Njemačke do Bundeka odvozilo je 1460 biciklista svih uzrasta.

U nepreglednoj koloni, zbog koje je na 15-ak minuta zaustavljen gradski promet, bilo je i različitih bicikala, od onih dječjih s pomoćnim kotačima do onih iz privatne kućne radionice. Među prvima je u cilj na Bundeku ušao gradonačelnik Milan Bandić, kazavši kako je dobro što je prošao na biciklu tolikim ulicama jer je uvidio koliko još rupa treba zakrpati.

Cijele obitelji na biciklijadi

– Zadovoljan sam rezultatom, u 40 minuta prešli smo 15 km, to je dobar prosjek – kazao je Bandić te dodao da mu nije bilo teško jer ima dobru kondiciju. Pritom se i našalio da su mu suradnici “podvalili” bicikl sa širokim gumama kako bi bio sporiji. Bandić je kazao i da je Večernjakova biciklijada najbolji poziv građanima da što češće koriste bicikl kao prijevozno sredstvo te najavio da će i on koji put njime nastojati doći na posao. Uz gradonačelnika, biciklijadu je odvozio i glavni urednik Večernjeg lista Dražen Klarić, koji je kazao da je Večernji list uvijek na poseban način bio vezan uz Zagreb i Zagrepčane.

– Drago mi je da i danas ovdje vidim neke koje pamtim otprije desetak godina koji su dolazili na biciklijadu. Istodobno vidim i dosta mladih ljudi, posebno djece pa nema straha ni za buduće Večernjakove biciklijade – rekao je Klarić.

A na cilju je bicikliste čekala bogata ugostiteljsko-glazbena priredba u kojoj je tijekom cijelog dana uživalo preko deset tisuća osoba. Kako se ove godine Večernjakova biciklijada održava uoči proslave Dana grada i istodobno s Floraartom koji na Bundeku organizira Zrinjevac također uz medijsku podršku Večernjeg lista, Zagrepčani su imali sadržaja za cijeli dan. Tako su mnogi i ručali u Billinu gastrokutku u kojem su se nudile razne delicije. Mnogi su odlučili i cijeli dan provesti na otvorenom.

– Sinu je bicikliranje zanimljivo i nije mogao dočekati da krenemo. Inače vozimo bicikl koliko nam to dopuštaju obveze – rekao je Kristijan Pupak Kurjaković, koji je biciklijadu odvozio sa suprugom Željkom vozeći pritom u sigurnoj sjedalici dvogodišnjeg sina Grgu. U cjelodnevnom druženju s Večernjakom i sugrađanima uživala je i obitelj Gašparac.

– Ovo je odlična zabava i druženje za obitelj. Bilo bi još bolje da je ruta biciklijade još duža, kao što je nekad bilo kad smo vozili sve do Samobora – rekao je Davor Gašparac vozeći na svom biciklu dvogodišnjeg Frana. Tata Davor i mama Ana dodali su da su imali velikih muka jer su malog Frana teško nagovorili da se vozi u sjedalici s tatom jer je i sam želio odvoziti turu na svom malom biciklu. Sreli smo i 37-godišnju Dawn Habijan iz američke države Minnesote.

Najstariji ima 83 godine

– Osjećamo se sjajno i uzbuđeno, ovo nam je prva biciklijada – rekla je Habija.

Bilo je i onih kreativnih koji su svoje bicikle sami ručno izradili te su se njima odlučili pohvaliti baš na Večernjakovoj biciklijadi.

– Moj bicikl “chopper” sastoji se od dijelova starih bicikala. – rekao je Ivan Herman.

Među biciklistima se našao i osamdesettrogodišnjak, koji je istaknuo da mu je to tek druga Večernjakova biciklijada iako se biciklom svakodnevno vozi cijeli život.

A kako je sve izgledalo pogledajte u našoj fotogaleriji!

Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Dražen Klarić, glavni urednik Večernjeg lista i Norman Mueller, direktor marketinga Večernjeg lista.

>> Dođite danas na Večernjakovu biciklijadu!

Komentara 16

CI
conar.ivan97
21:20 30.05.2015.

kaj zagrepčanci a kaj s nama kaj smo iz varaždina došli?

DU
Deleted user
19:17 30.05.2015.

Ima jedna rupa koju nemre niko zakrpat, to je šupljina u njegovoj glavi

Avatar comandante
comandante
22:58 30.05.2015.

jeli banditov bajk ukraden???

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije