Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 106
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ferenščica bez tople vode

Već tjednima živimo kao u srednjem vijeku

17.08.2015., Zagreb - Radovi na postavljanju toplovoda na Ferencici. Photo: Zarko Basic/PIXSELL
19.08.2015.
u 11:01

HEP građane moli za razumijevanje, jer samo ljeti mogu raditi na vrelovodu

Vodu prvo stave u lonac, a kada se ugrije na štednjaku, pretoče je u lavor koji potom stave na "štokrl" u kadi. Kupanje traje nešto dulje, no jedino je tako moguće za stanare s Ferenščice gdje su u tijeku radovi na vrelovodu zbog kojih nemaju tople vode. Kako kažu, baš kao u srednjem vijeku, i tako već tri tjedna. A morat će se strpjeti još toliko, jer će radovi trajati sve do rujna.

– Već smo zreli za ludnicu, ali što je, tu je. Izdržat ćemo, no nadamo se da su to napokon zadnji radovi, jer nam pod prozorom kopaju već treći put u posljednje tri godine – rekla je Romana Eibl, stanarka s broja 51 u ulici Ferenščica I te napomenula kako je ipak najteže roditeljima s malom djecom.

Sreća da je ljeto

– Došla sam s mora prije dva dana i zatekla obavijest na ulazu u zgradu. Strašno je da nismo o tome prije obaviješteni – rekla je jedna od stanarki dodavši da bi, da je na vrijeme znala, godišnji uzela baš u tom razdoblju.

U HEP Toplinarstvu objasnili su da se radi na zamjeni stare stanice u kojoj se voda zagrijavala plinom.

– Nakon završetka radova, građani će biti spojeni izravno na Toplanu čime će dobiti stabilniju isporuku. Znamo da je nezgodno ostati bez tople vode, no budući da to možemo raditi jedino ljeti, moramo zamoliti građane za razumijevanje – rekli su u HEP Toplinarstvu te napomenuli da radovi moraju biti završeni do 15. rujna kada počinje razdoblje spremnosti za novu sezonu grijanja.

Snalaze se kako znaju

Iako već umorni od snalaženja bez tople vode, većina građana ipak shvaća da radovi napokon moraju završiti.

– Dobro da je ljeto, ne znam kako bismo se snalazili da je hladnije – rekao je 80-godišnji Stevo Malić. Također, kako kažu stanari s Ferenščice s kojima smo razgovarali, tek dio njih nema tople vode cijelo vrijeme. Većina par dana ima, pa onda opet nekoliko dana nema.

– Najteže je tuširati se i oprati kosu. Vodu zakuhamo, pa je pomiješamo s hladnom i nekako se snađemo – rekla je Nediljka Hećimović koja živi u stanu s kćeri i suprugom. A slični problemi čekaju i građane u zapadnom dijelu grada. Naime, od 24. kolovoza ujutro do 27. kolovoza navečer bez tople vode bit će i stanovnici Španskog, Malešnice, Gajnica i Ciglenice.

– Ako ništa drugo, barem sam dobio manji račun, i to za čak 20 kuna – u šali kaže Robert Vukić s Ferenščice te napominje kako se nada da će nakon radova barem usluga biti bolja.

Ključne riječi

Komentara 10

RE
reaica
13:01 19.08.2015.

To je sve zbog razdjelnika topline. Baš me zanima kakvi će nam računi ove zime biti za grijanje.

Avatar helada
helada
15:09 19.08.2015.

Rodbina mi je na Ferenščici pa sam upućena u problematiku... ma ljudima je grozno, već su dugo bez tople vode, a ima i dana kad im isključe i hladnu... Sve bi bilo možda lakše da su ranije obaviješteni o radovima, barem da su to znali mjesec dana prije. Ljudi bi djecu poslali rodbini na vrijeme, neki bi i sami "zbrisali", a ovako snalazi se kako tko stigne. A što se tiče cijena grijanja s razdjelnicima, ja u stanujem u dijelu grada koje je ove zime imalo čast i privilegiju (ironična sam, naravno) grijati se uz famozne razdjelnike i uz nove račune. Računi su bili veliki (iako npr. u spavaćoj sobi preko dana uopće nisam grijala), čak veći nego ranije. Kad sam "smanjila doživljaj" odnosno grijanje po cijelom stanu, postali su normalniji, ali još uvijek jako veliki. Ne trebam spominjati da mi je cijelo vrijeme bilo prohladno te da sam sve vrijeme provodila u starim zimskim vestama koje su poslužile svrsi...

TV
tvrdapixa
14:20 19.08.2015.

Kak Romana Eibl s broja 51 ne kuži da joj je toplu vodu isključil Maminjo!?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije