Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 130
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
krađa u oš odra

Već drugi put u dva mjeseca škola bez računala

09.04.2013., Osnovna skola Odra, Zagreb - Odrzan zbor gradjana na kojem su raspravljali o dogradnji OS Odra i izgradnji skolske sportske dvorane. Skup su posjetili politicari Milan Bandic, Rajko Ostojic i Davor Bernardic.  Photo: Marko Prpic/PIXSELL
16.09.2014.
u 11:33

Lopovi iskoristili priliku jer objekt, koji je derutan, nema videonadzor, te su ušli kroz prozor i opet ukrali računala i projektor

Laptop, pet računala i projektor plijen su koji je nepoznati kradljivac odnio iz Osnovne škole Odra između petka i subote.

Lopov (ili više njih) iskoristio je situaciju jer škola nema čuvara niti videonadzor, budući da je riječ o derutnom objektu, čije rušenje je planirano za listopad. Međutim, ovo nije prvi put da se škola u Đačkoj ulici u Odri našla na meti kradljivaca. U školu je prekršitelj zakona za vikend provalio na gotovo isti način kao i sredinom srpnja - kroz prozor koji je prethodno razvalio.

Plijen neutvrđene vrijednosti tada su činila tri računala i dva projektora, kako navodi velikogorički portal. Lopov se tada uputio u informatičku učionicu, dok je na kraju prvog tjedna nove školske godine za mjesto zločina odabrao školske kancelarije. Osim materijalne štete koju je lopov nanio školi krađom tehničke opreme, tim je činom ukradeno i mnoštvo podataka, budući da se otuđenim računalima koristila administracija škole.

Ne zna se jesu li dvije krađe u istoj školi povezane te je li riječ o istom provalniku ili više njih, ali policija ulaže napore u rasvjetljavanje ovih slučajeva.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije