Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 41
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Požar u Jankomiru

Vatrogasci: Prije zvali građani nego C.I.O.S.

požar,Jankomir
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL
15.04.2014.
u 23:00

C.I.O.S. ima dozvole za skladištenje Ministarstva zaštite okoliša i Grada, a čeka i okolišnu dozvolu

Požar u Centru za reciklažu (CE-ZA-R) C.I.O.S.-a u zagrebačkom Jankomiru gasio se i jučer, a uzrok nastanka i materijalna šteta znat će se tek nakon očevida koji jučer još nije počeo. Iz C.I.O.S.-a su poslali priopćenje da su njihovi djelatnici uočili požar tek oko 13.30 sati u ponedjeljak. Pokušali su dobiti vatrogasce u 13.37 sati, no broj je bio zauzet. Uputili su poziv Državnoj upravi za zaštitu i spašavanje (112) u 13.40 sati. Vatrogasci su, tvrde iz C.I.O.S.-a, na požarište stigli u 13.50 sati. No, vatrogasci imaju posve drukčije informacije.

– Naši se pozivi snimaju i lako će se utvrditi tko je zvao i kada. Poziv iz C.I.O.S.-a bio je peti poziv. Na požar su nas prije upozorili građani – rekao je zapovjednik javne vatrogasne postaje Mladen Malčić i objasnio da se površina 30 puta 30 metara nije mogla zapaliti u pet minuta. Vatra se uspjela razbuktati jer vatrogasci nisu na vrijeme pozvani upomoć.

Tijekom jučerašnjeg dana stiglo je i priopćenje Ministarstva zaštite okoliša koje je privremeno zabranilo rad C.I.O.S.-a dok se požar ne ugasi i ne raščiste se ostaci i u kojem stoji: “CE-ZA-R za lokaciju u Jankomiru ima valjane dozvole za gospodarenje otpadom Ministarstva i Grada Zagreba koje vrijede do 2016., a u postupku je ishođenja okolišne dozvole (Rješenja o objedinjenim uvjetima zaštite okoliša) kao i za još 139 postrojenja”.

>>Kalinić: Nismo sigurni je li požar zapalio Bernardić ili Milanović

>>Ovako danas C.I.O.S. izgleda nakon požara!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije