Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 181
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Križanje Savske, Vodnikove i Jukićeve

Vapaj stanara – od tramvajske buke ne spavamo

22.04.2015., Zagreb - Krizanje Savske, Jukiceve i Vodnikove ulice. Gust promet tramvaja iz tri pravca uzrokuje veliku buku i vibracije koje otezavaju zivot stanarima okolnih zgrada.  Photo: Jurica Galoic/PIXSELL
Foto: Jurica Galoić/PIXSELL
1/2
23.04.2015.
u 10:00

Raskrižjem dnevno prometuje sedam tramvajskih linija

Od pet ujutro pa do ponoći stanari zgrade u Savskoj 10, kažu, ne spavaju. Vrijeme je to kad uz njihove prozore počnu voziti tramvaji, a budući da je riječ o jednom od najprometnijih područja, točnije križanju Savske, Vodnikove i Jukićeve, kažu stanari, buka tramvaja najmanji je problem.

Prozore ne otvaraju

– Prozore ne možemo ostaviti otvorenima, na to više i ne pomišljamo. Ugradili smo PVC stolariju, koja donekle ublažava zvukove, ali susjedima s običnim drvenim prozorima mnogo je gore – objasnila je Vesna Tomljenović koja živi u Savskoj 10. Kako kaže, od prolaska tramvaja redovito se trese čitava zgrada, a popucale zidove saniraju svako malo.

– Nitko ovdje ne spava bez čepića za uši, a voljeli bismo samo da, ako se već pruga ne može sanirati, vozači malo uspore kad prolaze ovaj dio gdje se tračnice križaju – kazala je Tomljenović i dodala kako su stanari Savske 10 mjerili razinu buke u svojoj zgradi, koja je dva, odnosno tri puta veća od dozvoljene, ovisno o tome mjeri li se danju ili noću.

ZET obećava sanaciju

Kako je rekla stanarka zgrade na križanju Savske, Vodnikove i Jukićeve, i karta buke grada Zagreba prikazuje visoku razinu na području kojim dnevno prolazi čak sedam tramvajskih linija.

– Skretnice nisu obnavljane sigurno više od deset godina, a u ZET-u već pomalo ignoriraju naša pisanja i molbe da vozači makar malo uspore kad prelaze tramvajem preko njih – rekla je Vesna Tomljenović, u čiji je stan, kako bi se uvjerio u buku, jučer stigao i predsjednik Gradske skupštine Darinko Kosor. On je stanarima obećao da će se sastati s direktoricom ZET-a i do 1. svibnja javiti hoće li skretnice ići u obnovu. Međutim, u ZET-u već znaju da će se čitavo raskrižje sanirati u roku od godine dana.

– Ponajprije želimo istaknuti da ZET kontinuirano nadzire stanje svih tramvajskih koridora i održava dijalog sa sugrađanima te je upoznat sa stanjem infrastrukture na raskrižju Savske ceste, Jukićeve i Vodnikove ulice – rekao je glasnogovornik ZET-a Tomislav Jurić i dodao kako je za sanaciju skretnica u tijeku "priprema dokumentacije za provođenje neophodnih postupaka te sama izrada projektnih materijala". Sanacija pruge bit će završena za godinu dana, objasnio je Jurić, a prometne službe ZET-a u tom vremenu nastoje promet prilagoditi stanju pruge kako bi se izbjegla buka.

Komentara 44

MA
Markosi
10:41 23.04.2015.

Smiješno. Žive u gradu oko 1 000 000 ljudi na jednoj od glavnoj prometnica u centru grada i žale se da im je buka. Preseli se na žumberak i uživaj u tišini i ptičicama.!!!

ST
stjepanveliki
12:02 23.04.2015.

Ovo je postalo strasno sto sve nasi novinari plasiraju u svoje tiskovine da bi dobili zasluzeni osobni dohodak za koji su se pretrgli trceci po nasim gradovima traziti najnovije informacije.Ovoj gospodi sto im smeta buka odgovorio bi slijedece:sada kada ste otkupili drustvene stanove za sitnis od10-20 tisuca maraka mozete malo i investirati u iste,ugradite pvc stolariju sa iso staklima protiv buke i problem je rijesen u jedan dan.Ja vam garantiram da je to tako ,ako ne bude potpisat cu sa svakim ugovor o povratu novaca ako to nije tako.Ujedno i drustvo bi imalo koristi jer bi gradjevinari samo u Zagrebu imali posla u slijedece 3-4 godine

Avatar bambam
bambam
10:48 23.04.2015.

Ma bude bolje kada Bandić izgradi metro.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije