Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
požari po novom zagrebu

Vandali u jednoj noći zapalili 14 kontejnera, gorjela i tri automobila

zapaljeni kontejneri
Foto: Željko Lukunić/PIXSELL
1/10
12.12.2014.
u 10:12

Vatrogasne sirene probudile su sa srijede na četvrtak stanovnike Novog Zagreba. Požari su podmetnuti od 1.49 do 4.47 sati. Policija je potvrdila da je uzrok požara najvjerojatnije otvorena vatra, a tragaju za počiniteljem ili više njih

Tek što su utonuli u prvi san, stanovnike Zapruđa u noći na četvrtak, u 1.49 sati, probudili su zvuci sirena. U Vankinoj ulici 11 u plamenu je nestajao zeleni kontejner pun staklenih boca kad je stiglo prvo vatrogasno vozilo.

Nije prošla ni minuta, a vatrogasci su imali drugu dojavu – gorio je i kontejner na susjednom Meštrovićevu trgu. Samo 20 minuta kasnije odjurili su u obližnju Balokovićevu ulicu na broj 13. Bio je to tek početak pohoda nepoznatih počinitelja, koji su te noći haračili po Novom Zagrebu.

Foto: Željko Lukunić/PIXSELL

Javna vatrogasna postrojba Grada Zagreba imala je pune ruke posla. Tijekom noći u manje od tri sata ugasili su vatru na 14 kontejnera na osam mjesta u Novom Zagrebu. Oštećena su i tri automobila parkirana pokraj kontejnera. Jedan je potpuno izgorio.

Ne doima se da bi to moglo biti posljedica bolesti poput piromanije. To nisu piromani, već huligani koje treba strogo sankcionirati

Vlado Jukić

psihijatar

A na Meštrovićevu trgu 12 uništeno je osam kvadrata fasade na stambenoj zgradi, tzv. limenki. Velika je buka digla Zapruđe na noge.

Stanari okolnih zgrada, čija su lica u to doba noći bila prikovana za prozore, i u unutrašnjosti svoga stana osjećali su ozbiljnost situacije.

– Vatrogasci su se dugo borili s vatrom. Barem 15 do 20 minuta. Strašno! Da se barem krivci pronađu i kazne! – rekla je stanarka Balokovićeve. Neobično je što do dolaska vatrogasaca nitko od stanara nije uočio ni čuo išta sumnjivo. Štoviše, neki su stanari okolnih naselja tek ujutro primijetili što se dogodilo.

– Policija je još u 6.30 sati dežurala pored zgarišta – kazala je stanarka Sopota. Policija je jučer provela i očevid i potvrdila da je najvjerojatnije uzrok požara otvorena vatra. Postupaju dalje, kažu, i traže počinitelja ili više njih.

Ovakve intervencije, jedna za drugom, rijetkost su i za vatrogasce, potvrdio je zapovjednik JVP-a Zagreb Mladen Malčić, dok psihijatar Vlado Jukić, ravnatelj Klinike Vrapče, ovakvo ponašanje pripisuje huliganizmu.

– Ne doima se da bi to moglo biti posljedica bolesti poput piromanije. To nisu piromani, već huligani koje treba strogo sankcionirati – kaže Jukić.

Komentara 17

DA
dario2612
10:49 12.12.2014.

očito neki imaju previše slobodnog vremena i premalo pameti, kad ih uhvate treba ih na cijeli dan poslat na neki fizički rad pa onda neće po noći radit gluposti

DO
dogg
10:57 12.12.2014.

Treba pitati Josipovića što misli o ovome. Vjerojatno bi rekao da osuđuje huliganizam, ali vjerojatno su krivi ovi u Čistoći

CR
crnaguja1950
12:36 12.12.2014.

ah,dobra dječica koja imaju malo viška slobodnog vremena

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije