Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 120
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Norijada u Zagrebu

Spasioci imali problema s maturantima, po putu se potukli, na Trgu hitna imala puno posla

norijada Zagreb
Foto: Pixsell
1/36
20.05.2015.
u 16:05

"Nek' se vesele", može se čuti s raznih strana, ali mnogi će danas izbjegavati odlazak na Trg

Norijada na Bundeku trebala bi potrajati do noći, a maturante najviše muči to što im spasioci brane da se kupaju u jezeru. 

– Nije mi jasno zbog čega se ne smijemo kupati iako je užasno vruće. Daju nam samo da se namočimo u plićaku. To tako ne bi trebalo biti – rekao je maturant Tehničke škole Ruđera Boškovića Kristijan Naglić.

U isto vrijeme spasioci padaju s nogu od umora. Riječ je o studentima i samo ih je osam, konstantno su u pokretu i izvlače maturante upozoravajući ih da se ne smiju kupati. U prosjeku svake minute imaju jedno "izvlačenje" iz jezera.

Maturanti se žale i na lošu organizaciju programa ovogodišnje norijade.

– Nedostaje raznolike glazbe, sve vrijeme pušta se tehno, kaže Petra Horvat iz Škole za medicinske sestre Mlinarska. S njom se slaže Bruno Jesenko, maturant iz Prve tehničke škole Tesla.

– Nitko nam nije rekao kakav će program biti ni tko će nastupati. Organizacija je očajna. U šatoru je nesnosna gužva, mogli su staviti još jedan  – rekao je Bruno Jesenko. 

Nakon okupljanja maturanata na Trgu bana Jelačića, kolona je krenula prema Bundeku. U Miramarskoj ulici došlo je do tučnjave koja je vrlo brzo prekinuta.

 Na Bundeku je oko 500 maturanata iz novozagrebačkih škola koji su odlučili doći izravno. Neki se kupaju u jezeru, na terenu je devet spasioca, dvoja kola hitne pomoći, a maturante će čuvati i 70 zaštitara. Alkohol je dozvoljen, no unošenje vlastitog pića zabranjeno je unutar šatora gdje se on može kupiti. Povorka predvođena gradonačelnikom Milanom Bandićem prije 10-ak minuta stigla je na Bundek, a ostali dolaze pomalo. 

– Želim maturantima da popiju maksimalno dva piva, a ne i treće, i da sigurno stignu doma. Svi smo bili veseli u toj dobi i ja sam si malo "pocugnul" pa me sljedeći dan boljela glava – otkrio je gradonačelnik Milan Bandić na Trgu bana Jelačića, predvodeći kolonu maturanata koja je pošla prema Bundeku.

Pritom je dodao i da se nada da nitko od današnjih slavljenika neće završiti na hitnoj na ispumpavanju želuca. No, hitna pomoć je već na početku norijade kod Trga bana Jelačića imala pune ruke posla.

Okupljanje maturanata na Trgu započelo je poslije 10 sati, a sat vremena poslije Trg je bio pun maturanata. Pala je prva baklja, već prije održalo se prvo kupanje u Manduševcu, a sve je po tradiciji bilo puno brašna. Neki maturanti umjesto brašna bacali su konfete. Drugi su se vozikali u kolicima iz trgovačkih centara.

Glavna atrakcija bio je Japanac koji se fotografirao s maturantima, kaže da nikada ništa slično nije vidio nakon čega je počeo skakati zajedno s njima!

Maturanti su pristizali sa svih strana, bile su ih pune okolne ulice.  

Pjevali su i vikali "Gotovo je, gotovo", a glavne rekvizite – zviždaljke – mogli su nabaviti i po okolnim trgovinama i kioscima. I prolaznici su komentirali tradicionalnu norijadu.

"Nek' se vesele", čulo se s raznih strana, ali mnogi će danas izbjegavati odlazak na Trg.

Iz policije kažu da incidenata još nije bilo, a zasad ne mogu procijeniti koliko je maturanata bilo na glavnome zagrebačkom trgu. 

>> Od Trga bana Jelačića do Bundeka 'norit' će više od 5000 maturanata

Komentara 49

VL
vlavavuk
13:23 20.05.2015.

da gotovo je gotovo..tek počinje

MO
mojazemlja
12:57 20.05.2015.

Odličan projekt za turizam u Zagrebu?

JS
JUREK SKAJNICKIN
12:27 20.05.2015.

Norci jedni. Ovaj japanski turista je najzanimljiviji.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije