Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
"Sfušali" u Gajevoj

Ušminkali su ulicu prije dva tjedna, a sad se popravlja

13.12.2016., Zagreb - Obnovljena Gajeva ulica na kojoj su vidno razmjesteni prometni znakovi te busene nove rupe za znakove.  Photo: Luka Stanzl/PIXSELL
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
1/3
14.12.2016.
u 13:20

Bijela boja na zebri već se na dijelovima obrisala, a morali su premjestiti i prometne znakove jer se nisu vidjeli s ceste

Lijepa i “uglancana” dočekala je 1. prosinca gradonačelnika Milana Bandića da se njome svečano provoza biciklom i otvori je kao ulicu s jednim od najinovativnijih prometnih rješenja u Europi.

Rasipao se novac

Biciklistima u Gajevoj dana je prednost, a kako bi se što bolje na njih pazilo, postavljeni su i novi prometni znakovi. Znakovi koji su, ni dva tjedna nakon završetka obnove ulice, kažu stanari Gajeve, ponovno rezani te premještani desetak centimetara bliže kolniku.

– Razlog? Pa “sfušali” su ih, nisu se vidjeli s ceste od parkiranih automobila. Kako da ja sad znam kuda i kako trebam ići kad nigdje to ne mogu sa znaka pročitati? Užas – komentirao je jučer Damir Žilić iz Gajeve te dodao kako su upravo stanari bili ti koji su upozorili na loše postavljenu prometnu signalizaciju. Rupe koje su sad nastale premještanjem prometnih znakova samo su zatrpane betonom, koji je na dijelovima pločnika, dok je otjecao za vrijeme kiše, stvorio bijele mrlje na friškom asfaltu.

– Ma nije samo to problem. Ulica je u globalu u redu napravljena, ali zebre su se već pomalo obrisale, horizontalna signalizacija na dijelovima je razmrljana, a po asfaltu ima i otisaka stopala, kao da je netko, primjerice, stao u svježe oličenu zebru i hodao okolo – prepričavaju stanari Gajeve te dodaju kako su očekivali, nakon produžetka radova na obnovi koja je ukupno trajala dva mjeseca, da će sve barem biti napravljeno kako treba.

A zašto znakovi odmah nisu postavljeni na prave pozicije, u Zagrebačkim cestama nisu znali, već su nas uputili u nadležni Gradski ured za prostorno uređenje, od kojeg nam odgovor nije stigao do zaključenja ovoga broja.

– Samo pogledom na ulicu može se vidjeti da je izvedba lošija nego što je trebala biti. Ako se već popravlja, novac se stvarno rasipao bezveze – komentirao je Gajevu, čija je obnova stajala sedam milijuna kuna, prometni stručnjak Željko Marušić. Žalosno je, kazao je inženjer, da građani znaju bolje od stručnih službi.

Ministarstvu u ruke

– U obzir uopće nije uzeta vidljivost znakova, što je najvažniji segment u njihovu postavljanju, to je kao da zaboravite abecedu – objasnio je Marušić.

Jednostavan prometni slučaj, kaže prometni stručnjak, tako se pretvorio u problem.

– Dolazimo tu i do složenije situacije koja bi se svakako što prije trebala riješiti. Sve ceste, pa tako i njihova obnova, trebale bi biti pod ingerencijom Ministarstva prometa, nikako Grada. Tada bi se stvari rješavale na vrijeme i puno bolje nego sada – rekao je Željko Marušić.

Komentara 21

BO
bovar12
14:10 14.12.2016.

Nevjerojatno koje nebulozno gunđanje i "seciranje" u članku. Jednostavno ovaj portal ima potrebu hraniti jedno te ista dva tri komentatora koji se nadovežu na članak s svojim klevetama, izopačenom percepcijom i svi oni misle (mediji i dežurni komentatori mrzitelji gradonačelnika) da na nekoga imaju utjecaja. Znam da vam nije lako jer je Zagreb dobio nagradu za najbolji advent, nije vam lako kada vidite da je Zagreb pun turista, kada su ljudi sretni. Jenostavno vas pozitiva uništava. Svojom mržnjom, ljubomorom i traženjem bilo kakvih sitnica zbog čega bi se pljuvalo, samo iritirate građane i čitatelje. Građani dobro vide i procjenjuju, a vi nastavite isključivo pratiti Zagreb i svaku sitnicu selektivno secirati na način koji paše komentatorskim negativcima.

MF
mate fijasko
15:23 14.12.2016.

Ovakav članak može napisati samo onaj koji nikad ništa nije radio i pritom treba biti i dovoljno zločest. Sretan Božić Mateja!

2X
2Xgeneral
19:50 14.12.2016.

a kako bi dečko iz vlake pogane mogao znati gdje treba stajati znak ka dje prvi put vidio tranvaj s 18 godina??

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije