Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Adrenalin na rijeci

Uskoro gliserom po Savi, vožnja buggyjima i let zmajem...

nemo-adria (1)
Foto: Nemo-adria
1/4
10.08.2012.
u 08:00

Nekadašnji pripadnici posebnih postrojbi MORH-a donose cijeli paket adrenalinskih sadržaja na Savu nakon prikupljenih pozitivnih iskustava s Jadrana

Slabo zanimanje Zagrepčana za provođenje vremena na rijeci Savi trebao bi iz temelja preokrenuti projekt Nemo-Adrenalina koji će uključivati panoramske vožnje gliserom, ture buggyjima i ATV-vozilima za djecu i odrasle, kao i panoramske letove helikopterima te motornim zmajevima.

Sve pustolovine događat će se između dva mosta preko rijeke Save na travnjacima od obale do nasipa, a prve adrenalinske ture pokreću bivši pripadnici vojnih postrojbi za posebne namjene, danas ronioci Grada Zagreba i Crvenog križa, s ciljem oživljavanja pustolovnih sadržaja, ali i života na rijeci u glavnom hrvatskom gradu. S ovim aktivnostima kreće se u proljeće iduće godine, najavljuju.

Iskustva s Jadrana prenose na Savu

– Projekt je star dvije godine, a zeleno svjetlo dobit ćemo i od Lučke kapetanije Sisak koja ima ingerenciju nad plovidbom Savom, a usto je pokazala veliki interes za ovaj projekt – opisuje Rene Cipovec, bivši specijalac, sada suvlasnik tvrtke Nemo-Adria, nositelja projekta.

Prostorom uz rijeku Savu upravljaju Hrvatske vode, a slijedi ishođenje sve potrebne papirologije kako bi u sadržajima ambiciozno zamišljenog projekta bivših komandosa Zagrepčani mogli uživati čim prije.

– Svu opremu za ovu adrenalinsku ponudu već imamo, pa čak i helikopter za panoramske letove. Već godinama radimo projekte pustolovnog turizma na Jadranu: od Crikvenice do Brača, kao i u Termama Tuhelj, na Plešivici, pa je vrijeme i da nešto konačno napravimu i u svom gradu – ocjenjuje Cipovec.

Program i za djecu i za odrasle

Program je podijeljen u dvije sadržajne cjeline – adrenalinski paketi za djecu koji uključuju dječje ATV i buggy ture uz rijeku Savu, kao i dječje rimske igraonice u kojima će raditi bivši specijalci u odorama drevnog carstva.

– Odraslima ćemo ponuditi vožnju kajakom, letenje motornim zmajem, ali i tandemske skokove padobranom – izdvaja iz bogate adrenalinske ponude voditelj projekta najavljujući “oživljavanje” Save i pokretanjem škole sportskog ronjenja.

Uvertira je u sve ove ambiciozne planove koji će dovesti mnoge stanovnike glavnog hrvatskog grada na zaboravljene obale Save i noćno ronjenje u bazenu na Jelačićevu trgu koje će bivši specijalci organizirati 10. i 11. rujna kako bi prikupili novac za djecu bez primjerene roditeljske skrbi.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije