Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ultimatum

Uprava Holdinga do srijede se mora odreći tri milijuna kuna otpremnina

08.04.2015., Zagreb - Dejan Ficko, predsjednik Uprave Zagrebackog holdinga.  Photo: Anto Magzan/PIXSELL
23.05.2015.
u 15:00

Ne pristanu li do 27. 5. na zahtjev, Bandić će pokušati osporiti imenovanje uprave

Gradonačelnik Milan Bandić poslao je u Zagrebački holding dopis kojim od uprave na čelu s Dejanom Fičkom očekuje da se do srijede odreknu menadžerskih ugovora koje su potpisali s njegovom bivšom zamjenicom Sandrom Švaljek.

Ne bi bilo pošteno

– Oni će se sami toga odreći. Znaju da su menadžerski ugovori u recesiji prošlo svršeno vrijeme. Holding 85 posto poslova obavlja za Grad Zagreb, a samo 15 posto je menadžerskog posla – kazao je Bandić.

Dodao je da od uprave ne bi bilo pošteno da radi uz menadžerske ugovore. Šef uprave Fičko priznaje da mu je stigao zahtjev gradonačelnika u kojem traži odgovor do srijede.

– Dobili smo dopis da se očitujemo o izmjeni menadžerskih ugovora, a rok je 27. svibnja. Maksimalno ćemo uvažiti i zahtjeve gradonačelnika i recesijsko stanje u Hrvatskoj – kazao je Fičko ne precizirajući što će Bandiću dostaviti kao odgovor na taj zahtjev.

Objasnio je samo da će uvažiti argumente, surađivati i dati svoj prijedlog. Neslužbeno pak doznajemo da će, ne uvaže li Bandićeve zahtjeve, on pokrenuti postupak za utvrđenje zakonitosti njihova izbora i pokušati osporiti njihovo imenovanje u upravu te ugovore koje su potpisali. A prema njima, ako se upravu smijeni prije isteka mandata, imaju pravo na polovicu bruto plaće od oko 30.000 kuna za svaki neodrađeni mjesec do kraja četverogodišnjeg mandata.

Prozvao i Sandru Švaljek

Ako ih Bandić sada smijeni, za četvero članova moralo bi se isplatiti oko tri milijuna kuna. Gradonačelnik se u više navrata javno zgražao nad tim da politički imenovana uprava ima menadžerske ugovore te pozvao Fička i ostale da potpišu "obične" ugovore. Indirektno je i bivšu zamjenicu S. Švaljek prozivao dovodeći u pitanje transparentnost natječaja i imenovanja. Argumentirao je da ne može doći do dokumentacije na temelju koje je izabrana uprava.

U postupku revizije procedure, doznajemo, preispitivat će se prisustvo Fička, koji još nije bio imenovan predsjednikom, na intervjuima ostalih kandidata, da su članovi svoje ugovore potpisali netom nakon što je Bandić oduzeo S. Švaljek punomoć te da o njihovim ugovorima mišljenje nije dao Ured za gospodarstvo.

Komentara 14

GE
geler203
15:31 23.05.2015.

"Maksimalno ćemo uvažiti i zahtjeve gradonačelnika i recesijsko stanje u Hrvatskoj – kazao je Fičko" i držati se potpisanog ugovora koji je potpisan prema važećem zakonu.

ŠP
šponko
00:34 24.05.2015.

Kakvi menađerski ugovori u Zagrebačkom holdingu Bandinjo riješi to!!!!!!!

SK
skkare
16:30 23.05.2015.

i meni je nevjerojatno da sin od pok. duška gruborovića vladimir ima plaću od cca 11000 kn i auto na raspologanju 24 sata dnevno, te se vozika od savice do trga stjepana radića. to bandiću ne smeta, jer ga je on uhljebio. bandiću ti si takav ološ od čovjeka...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije