Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 141
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Otkazali studij plesa

Umjesto poziva na prijamni dobili obavijest da će im vratiti novac

Plesni centar
Foto: Goran Jakuš/ PIXSELL
30.08.2014.
u 15:00

Program studija je kvalitetan, a ukida se jer upravitelj SC-a nije dao urediti prostor namijenjen za studij plesa

Kći Zagrepčanke R. V. pleše od pete godine i životni joj je san baviti se plesom. Kada je prošle godine pokrenut studij plesa na Akademiji dramske umjetnosti, znala je da je to ono što želi.

No snovi su joj naglo srušeni kada je jučer objavljeno da se studij – ukida.

– Cijela je obitelj u šoku, kći mi cijeli dan plače – kaže R. V o drami svoje kćeri, maturantice koja nije upisala nijedan drugi fakultet jer je čekala prijamni ispit na Akademiji.

Čekali prostor u SC-u

– Najgore je što ništa nije upućivalo na ovo – kaže R. V. i objašnjava da je pripremni sat održan još u lipnju, a do ovog je tjedna trebalo poslati životopis i motivacijsko pismo.

Jučer je pak trebao stići popis za prijamni, no umjesto toga – šok.

– S Akademije su nam poručili da će vratiti novac za prijamni, no tko će nam vratiti uloženo vrijeme i trud – pita se očajna majka koja ne zna zašto vijest nije objavljena prije.

Njezina se kći, ako želi na fakultet, može prijaviti na jesenski rok, ali samo na fakultete na kojima je ostalo mjesta. S Akademije poručuju da je razlog otkazivanja studija neadekvatan prostor.

Za školovanje prve generacije studenata koji su prošle godine upisali fakultet korišten je prostor Plesnog centra Tala, ali u njega ne stanu novi studenti.

– Morali smo otkazati program jer nemamo uvjete za rad – kaže Andreja Jeličić s Akademije i dodaje da su tek sada objavili vijest jer su se do zadnjeg trenutka nadali da će naći prostor.

Studij ima problema s prostorom još otkad ga je Sveučilište pokretalo i odlučilo da će biti smješten u SC-u u Savskoj 25.

Nadležni se optužuju

– Prostor je idealan, a projekt je napravljen još 2012. godine – objašnjava rektor Aleksa Bjeliš koji ističe da je projekt zaustavljen početkom 2013. godine kada je SC preuzeo sanacijski upravitelj Pejo Pavlović.

– Intenzivno sam radio na pronalaženju rješenja, ali došlo je do najgoreg – ističe Bjeliš kojeg je šokirala odluka o ukidanju studija za koji kaže da je kvalitetan i da ima izvrsne rezultate.

No upravitelj Pavlović tvrdi potpuno drugačije.

– Prostor nije uređen zbog lošeg projekta – tvrdi upravitelj i dodaje da se još jedna generacija mogla školovati na dosadašnjoj lokaciji, ali da je studij ukinut jer je Senat Sveučilišta zaključio da nam ne treba još profesionalnih plesača.

I dok se nadležni optužuju, nitko ne može odgovoriti na pitanje što će biti sa 30-ak maturanata koji su trebali upisati studij.

Komentara 7

AS
astra24
18:22 30.08.2014.

a tko bi odgovarao i kome? Ipak je to lijepa naša gdje nema reda ama baš ni u čemu.

MR
mrnmarina
15:36 30.08.2014.

Da li će za to netko odgovarati, ili će se sve zaboraviti za par dana?

TA
tataratataa
11:31 01.09.2014.

ako je istina da je Senat Sveučilišta odluku temeljio na tome da smatraju da ima previše profesionalnih plesača što je sa previše glumaca, dramaturga, pravnika, ekonomista ...najbolje sve onda ukinuti i ne uraditi ništa...sami izgovori da se stvari ne pokrenu na bolje ...sve skupa je žalosno, neodgovorno i poigravanje sudbinama mladih ljudi

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije