Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 68
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
novi sustav prodaje karata

Umjesto kartonskih pokaza, na vlak i s pametnim karticama

vlak željeznice
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
1/2
14.02.2014.
u 11:00

Projekt je vrijedan 43,3 milijuna kuna, a bit će završen u roku od 18 mjeseci, najavili su iz Hrvatskih željeznica

Novi sustav rezervacije i prodaje karata na željezničkim kolodvorima trebao bi biti u funkciji za godinu i pol dana, a HŽ Putnički prijevoz u ovaj projekt uložit će 43,3 milijuna kuna.

– Uvest će se centralni sustav za prodaju karata koji od 0 do 24 sata podržava online prodaju karata kroz internetski portal HŽ Putničkog prijevoza i aplikaciju za pametne telefone koju će korisnici besplatno instalirati na svoje mobitele – objasnili su iz HŽ-a. Uvodi se i prodaja karata na bezgotovinskim automatima na kojima će korisnici moći kupiti kartu bankovnim karticama, a četiri takva bit će postavljena na Glavnom kolodvoru.

Foto: Marko Lukunić/PIXSELL, Davor Puklavec/PIXSELL

Foto: Marko Lukunić/Pixsell

Novi sustav podržavat će i 150 tisuća smart kartica koje će zamijeniti postojeće iskaznice za mjesečne, višemjesečne i godišnje karte, a moći će se koristiti za kupnju pojedinačnih karata kao prepaid kartice kojima će putnici kupovati karte na blagajnama, automatima ili od konduktera u vlaku.

>>Ima li tko barem milijardu eura? Grad Zagreb želi prugu ispod zemlje, a HŽ na stupovima

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije