Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
pritisnuli čistoću

Umjesto Holdinga, otpad će za 7,5 mil. kuna skupljati Pripuz

glomazni otpad
Foto: Željko Lukunić/PIXSELL
1/4
03.12.2013.
u 08:13

Čistoća je glomazni otpad vozila na deponij iako to nije smjela, stanovnici smatraju da je netko to dobro znao

Nakon što je Ministarstvo zaštite okoliša izdalo nalog Gradu da se glomazni otpad ukloni s ulica do 6. prosinca, a Holding uhvaćen u prekršaju kako ga ilegalno odlaže na deponij na Jakuševcu, brzinski je posao čišćenja gradskih ulica vrijedan 7,5 milijuna kuna ugovoren s privatnom tvrtkom.

Potencijalni kupac?

Riječ je o tvrtki Cezar u vlasništvu Petra Pripuza koja trenutno ima najmoćniju mašineriju da posao preuzme od gradskih poduzeća pa se upravo on spominje i kao mogući dioničar Čistoće ukoliko ju Holding stavi na tržište.

Prema ugovoru, Cezar se obvezao prikupljati sav otpad u Zagrebu osim miješanog komunalnog otpada jer se on može odlagati na Jakuševcu. Nije poznato da li je ugovor potpisan na neko određeno vrijeme ili će tvrtka Cezar za te novce samo očistiti postojeće hrpe koje su građani već iznijeli.

Dio tog smeća Čistoća je već prikupila preko vikenda, a zbog njegovog ilegalnog odlaganja na deponij u noći sa subote na nedjelju, za odgovorne u Holdingu stanovnici Jakuševca traže oštre sankcije. Kazali su da će inzistirat da se protiv onih koji su to dopustili podnesu i kaznene, a ne samo prekršajne prijave kao što je najavilo Ministarstvo zaštite okoliša..

Ogorčeni stanari

-Iako su znali da je izdana zabrana, dopustili su njegovo odlaganje, a budući da je inspekcija utvrdila da je otpad zaista odlagan, tražit ćemo da se odgovara imenom i prezimenom – kazao je Ratko Bedeković, član Mjesnog odbora Jakuševec.

Dodao je da neće stati na prekršajnoj prijavi, zbog koje će ionako ispaštati gradski proračun, već da zbog neodgovornog upravljanja trebaju kazneno odgovarati pojedinci. Iz Ministarstva za zaštitu okoliša potvrdili su da je u postupku podizanje optužnog prijedloga protiv Holdinga zato što je otpad noću, unatoč njihovoj zabrani ilegalno odvožen na deponij. Kako je ministarstvo izdalo nalog Gradu da se otpad ukloni s ulica do 6. prosinca jer će u suprotnom podići nove prekršajne prijave, a plan s noćnim odlaganjem nije uspio, potpisan je žuran ugovor s Cezarom.

Komentara 10

ME
mecan
10:19 03.12.2013.

Nije u pitanju bandić već ministar koji tjera grad da zbrine otpad ,a pripuz je vlasnik odlagališta u Varaždinu

DO
doktorica
09:17 03.12.2013.

opet" purger "dobiva poslove!

NA
narod1
18:06 03.12.2013.

Baš kao i u Americi

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije