Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 133
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Anka Mrak-Taritaš kaže:

Umjesto 10 kuna platite onoliko koliko se vozite

08.02.2016., Zagreb - U sklopu predizborne kampanje u organizaciji gradskog HNS-a Anka Mrak Taritas primala je gradjane u svojem uredu te savjetovala o aktualnim temama vezanim za njezin resor. Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
1/2
09.02.2016.
u 13:49

Rješenje za niže cijene javnog prijevoza ponudila je na susretu s građanima. Prvi ponedjeljak u kojemu je bez ministarske titule primala Zagrepčane ispred ureda HNS-a stvorio se red. Došli su s problemima...

Neasfaltirane ulice, legalizacija, građevinske i lokacijske dozvole, neizgrađena vodovodna mreža – sve su to problemi koje su jučer Zagrepčani istresli u uredu nekadašnje ministrice, sada buduće kandidatkinje za lokalne izbore u Zagrebu, Anke Mrak-Taritaš.

Borim se za kuću 24 godine

Bio je to prvi ponedjeljak u kojemu je bez ministarske titule primala građane u uredu zagrebačkog HNS-a, a u samo sat vremena provedenih u razgovoru s prvih šestero građana pred vratima se već stvorio novi red – desetak ih je čekalo priliku zamoliti je za savjet, pomoć u rješavanju brojnih problema ili jednostavno se izjadati nekome tko će ih saslušati.

Svi se gradovi sa svojim prijevoznicima, zajedno sa Zagrebom, trebaju dogovoriti da postoji samo jedna prometna kartica. Njome se građani prijavljuju pri ulasku u vozilo i odjavljuju pri izlasku

– I dok sam imala obveze u Ministarstvu graditeljstva i bila ministrica, primala sam građane. Počeli bismo oko 16 sati, a nerijetko iz ureda izlazili oko 22 sata jer su građani doista dolazili i upozoravali na svoje probleme. S tim smo sada samo nastavili – kazala je A. Mrak-Taritaš, koja drži kako je ovakav kontakt s građanima nužan: tek on pokazuje kako u praksi funkcioniraju stvari.

Na vrata joj je jučer tako pristigla i Ruška Vori s dokumentacijom koja je doslovce zatrpala radni stol bivše ministrice.

– Gotovo 24 godine borim se da dokažem kako je zemljište i kuća koju smo kupili na Trešnjevci naše vlasništvo. Bila sam i kod gradonačelnika Bandića, bila sam u raznim ministarstvima, a dokumentaciju sam proslijedila i državnom odvjetništvu. Molim vas, recite mi kako je moguće da se moje osporava, a onima do mene omogući dozvola na čestici na kojoj je visokotlačni plinovod – pitanje je s kojim je došla pred A. Mrak-Taritaš. Prvi je to put da je Ruška Vori pokucala na njezina vrata, a kazala je kako se na to odlučila jer joj je A. Mrak-Taritaš, uvjerena je, pomogla.

– Zbog nje sam nakon godina čekanja uspjela legalizirati objekt, do tada je to bilo gotovo nemoguće – rekla je R. Vori naglasivši kako nije došla da joj riješi pravni problem, nego da je savjetuje kako dalje u borbi za svoje vlasništvo.

Ona ima spreman plan

Uz pritužbe na godinama neriješene probleme vodovoda i odvodnje u Gornjoj Dubravi, neki su građani od A. Mrak-Taritaš tražili i konkretna rješenja: kako smanjiti cijene karata u javnom prijevozu u Zagrebu, ali i na linijama u drugim gradovima u županiji.

– Svi se gradovi sa svojim prijevoznicima, zajedno sa Zagrebom, trebaju dogovoriti da postoji samo jedna prometna kartica. Njome se građani prijavljuju pri ulasku u vozilo i odjavljuju pri izlasku. Na taj im se način ne naplaćuje fiksna karta, nego im se obračunava točno onoliko stanica koliko su se vozili. Tako karta od dvije stanice ne bi koštala deset kuna kao sada, a oni iz Samobora, primjerice, ne bi odvojeno plaćali Samoborček i ZET – prijedlog je koji je iznijela A. Mrak-Taritaš. I otkrila: ona već ima spreman plan za osvajanje Zagreba na izborima 2017. godine.

Komentara 54

Avatar Pravedni tetrijeb
Pravedni tetrijeb
15:18 09.02.2016.

Plaćeni članak.... Kaj ne ?

Avatar pad sa Patrie 2
pad sa Patrie 2
15:24 09.02.2016.

Pitajte vidovitu Anu ona sve zna! Ona rješava sve vaše probleme, nedostaje na slici samo staklena kugla na stolu ispred nje.

ZM
zmestrov
15:52 09.02.2016.

sad će anaka partizanka riješiti "problem" bivšeg šefa HEP zlatka koračevića i njegova otkaza. hvala

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije