Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 81
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
filmska radionica

Umirovljenici snimaju, glume režiraju, ali i montiraju film

umirovljenici, film
Davor Visnjic/PIXSELL
30.11.2013.
u 17:00

Radionice se održavaju u Križanićevoj 7 u organizaciji udruge Blank, a 18. prosinca imaju premijeru u kinu Europa

Ponedjeljkom je na kreativnoj radionici, utorkom na tečaju slikanja, srijedom na pjevanju, četvrtkom izrađuje nakit od perlica, petkom predmete od keramike, a nedjeljom obavezno ide na Sljeme. Marija Lovinčić (62) bila je bankarska službenica i većinu vremena, kaže, provodila je sjedeći, a to ju je jako gušilo jer je inače vrlo kreativna i vrckava. Otkad je u mirovini, nastupila je – sloboda.

– Živim sama i ne da mi se gubiti vrijeme na samoću i kukanje. Odlučila sam sada isprobati sve – poručila je Marija koja se nedavno upisala i na filmsku radionicu za umirovljenike.

Scenarist, režiser, prvi asistent, snimatelj, skripter, mikroman, montažer... Polaznici prolaze kroz sve uloge. Jedna od polaznica je i Marija Crvenković. Ima 69 godina, voli slikarstvo, a ide i na tečaj engleskog i njemačkog jezika.

– Predložila sam ekipi da ukažemo na problem u Novom Zagrebu u čijim pothodnicima ne rade platforme za osobe s invalidnošću. Dva smo dana snimali i bilo mi je to nezaboravno iskustvo – kazala je Marija.

Tehnolologija je dosta napredovala, dodao je Eduard Pešun (56), jer i mobitelom, kaže, jedva rukuje.

– Softver, efekti, kolor korekcija, eksportanje... Ma ima se što naučiti. Nije lako – istaknuo je Eduard.

Besplatne radionice održavaju se u Križanićevoj 7 u organizaciji neprofitne udruge Blank.

– Aktivni su, bore se i imaju puno toga za reći – kazao je voditelj radionice Dario Juričan te najavio da će premijera filma biti 18. prosinca u 17 sati u kinu Europa.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije