Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 162
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vlaška 87 za pet dana centar za umjetnike

Ulična umjetnost uz filmove, poruke u boci te koncert

muzej
Foto: MUU
20.08.2014.
u 15:40

Prvi će se put limitirane edicije umjetničkih printova moći kupiti i na licu mjesta u muzeju

Umjetnici iz Izraela, Njemačke, Kine, Mongolije, Srbije, Bosne i Hercegovine te, naravno, Hrvatske od 24. do 31. kolovoza okupirat će prostor stare vojne bolnice u Vlaškoj 87. Tamo će se, upravo u navedenom periodu, održati peto izdanje Muzeja ulične umjetnosti (MUU), a prvi će se put limitirane edicije umjetničkih printova moći kupiti i na licu mjesta.

– Još jedan novitet MUU-a jest i filmski program koji se sastoji od dvadeset kratkih filmova umjetnika iz cijelog svijeta, a posjetitelji muzeja moći će postati i dio umjetničkog rada Gaelle Gottwald, donedavno ravnateljice Hrvatskog društva likovnih umjetnika u Zagrebu – rekla je Karla Andrić iz MUU-a te dodala kako će Gottwald izvesti umjetničku instalaciju "Poruka u boci", tijekom čijeg će trajanja posjetitelji moći donijeti plastičnu bocu te u njoj ostaviti svoju fotografiju ili pismo. Sve što umjetnici stvore od 24. do 31. kolovoza moći će se obići upravo posljednjeg dana, kada će posjetitelje kroz čitav postav od 15 sati, svaki puni sat, besplatno voditi kustosica Vjekica Buljan.

>>Oživljena stara vojna bolnica – Pogledajte u što se 'pretvorila

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije