Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 69
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
građani i dalje bacaju

Ulice zatrpane smećem. Pogledajte u što se pretvorio Zagreb

glomazni otpad
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/7
18.11.2013.
u 10:04

Građani su u više navrata obaviješteni da ne iznose na ulicu glomazni otpad dok se ne pronađe adekvatno rješenje, međutim, prizori diljem grada upućuju upravo na suprotno.

Skoro je dva tjedna grad preplavljen glomaznim otpadom koji građani ostavljaju na ulicama unatoč brojnim upozorenjima Čistoće da se ponašaju odgovorno i da to ne čine.

Naime, od 21. listopada je na snazi rješenje Inspekcije zaštite okoliša kojim se zabranjuje odlaganje svih vrsta otpada, osim miješanog komunalnog, na odlagalište Prudinec-Jakuševec koje je jedino sanitarno odlagalište otpada na području Grada Zagreba.

Građani su u više navrata obaviješteni da ne iznose na ulicu glomazni otpad dok se ne pronađe adekvatno rješenje, međutim, prizori diljem grada upućuju upravo na suprotno. Odlagalište Jakuševec još uvijek nije otvoreno, a o tome kada će biti odlučuje Ministarstvo zaštite okoliša.

- Trenutna je situacija takva kakva jest. Reciklažna su dvorišta puna, a i naši kamioni već danima popunjeni stoje na jednom mjestu. U tijeku su aktivnosti između Grada i Ministarstva zaštite okoliša i prirode, pa očekujemo da ćemo za mjesec dana imati neko rješenje - poručio je direktor Čistoće Branimir Valašek.Do tada, iz Grada mole sve građane da se strpe i ne zagađuju grad odlaganjem glomaznog otpada na ulice.     

Komentara 5

VA
Valerija007
11:28 18.11.2013.

Slike pokazuju da u Zagrebu nema građana.

Avatar Duran Duran
Duran Duran
17:51 18.11.2013.

Poštovana gospodo Zagreba, grad sve više liči ne Jakuševec,napokon ćemo biti jednaki ! Pozdrav iz Jakuševca !

IN
Inat
10:16 18.11.2013.

Ajjjjmmmmooooo fontane, ajjjjjjmooooo zlatni wc, ajjjjjmmmmooooo bacanje novaca bandiću!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije