Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Mala scena

‘Ulaznica za poslije’, da u kazalište mogu sva djeca

Mala scena
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
23.09.2014.
u 12:45

Svatko od 1. listopada može kupiti jednu ili više ulaznica i ostaviti ih djeci iz obitelji koje si ne mogu priuštiti odlazak na predstavu.

Djeci kojoj roditelji ne mogu priuštiti kazališne ulaznice entuzijasti iz Male scene žele omogućiti da svejedno uživaju u predstavama, i to novim projektom pod nazivom – “ulaznica za poslije”.

– Kada sam čula za akciju “kruh za poslije“, sinulo mi je da osmislimo sličnu akciju s kazališnim ulaznicama jer smatram da je kultura važna kako bi se djeca osjećala punopravnim članovima društva i da ih materijalna situacija u obitelji ne bi trebala sprečavati da idu u kazalište – objašnjava Vitomira Lončar, idejna začetnica projekta i direktorica Male scene.

Ideja je da građani prilikom kupnje ulaznica plate još jednu ili čak nekoliko njih te da napomenu da su “za poslije“. Također, prilikom internetske kupovine bit će omogućena posebna opcija kupnje takvih ulaznica. Prije svake predstave na društvenim će mrežama biti objavljen broj “ulaznica za poslije” i moći će ih dobiti oni koji se jave da bi željeli gledati predstavu, a ne mogu sami kupiti kartu.

– Planirali smo uvesti neki način provjere da ne bi došlo do zlouporabe, ali od toga smo ipak odustali, naša savjest je čista, a ako nas netko prevari, to će ići na njegovu dušu – rekla je Vitomira Lončar.

Prve će se ulaznice moći kupiti od 1. listopada, a iako smatra da mora proći određeno vrijeme prilagodbe, Vitomira Lončar misli da će akcija s vremenom biti odlično prihvaćena među građanima. Što se tiče roditelja, njih će se s malom djecom na predstave puštati besplatno. Iako bi joj bilo drago da i kazališta iz javnog sektora slijede primjer Male scene, direktorica ne smatra da će se to dogoditi.

– Kad smo prije devet godina prvi uveli simultani prijevod predstava za gluhonijeme osobe, nadali smo se da ćemo pokrenuti trend, ali sve je ostalo na nama – prisjeća se V. Lončar te kaže da je privatni sektor inovativniji i više se trudi kako bi privukao publiku.

>>'Slamka spasa' - blog Vitomire Lončar

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije