Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 37
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MUKE PO BRITANCU

Ukleta fontana – sada prska previše pa su je morali skresati

22.03.2017., Zagreb - Nova fontana na Britanskom trgu. Photo: Borna Filic/PIXSELL
Foto: Borna Filic/PIXSELL
1/13
23.03.2017.
u 10:55

A zbilja joj nije suđeno... Tim riječima prolaznici komentiraju novu fontanu na Britanskom trgu koja je već prozvana ukletom. Prvo su stanovnici i ugostitelji s Britanca prosvjedovali jer nisu htjeli promjene na trgu, a kad su bageri unatoč tome došli, zaustavila ih je inspekcija jer nije izdana građevinska dozvola.

U cijelu se priču umiješao i USKOK, a protiv projekta digli su se i arhitekti. Zbog svega toga radovi su kasnili, a nisu glatko ni završili.

Sve je pod kontrolom

Nakon jednog od posljednjih gafova smanjen je promjer rotora na kojem se fontana nalazi jer je bio prevelik pa autobusi nisu mogli prolaziti. Do skandala je došlo i na otvaranju kada se jedan mladić pomokrio u fontanu. I sada, tek što je profunkcionirala, već su iskrsnuli novi problemi jer su se građani nakon prvog dana požalili da voda pršti na sve strane te da prska po ljudima koji prolaze i čekaju autobus.

Foto: Igor Kralj/PIXSELL

– Ne samo da je na neprimjerenom mjestu, već je i nefunkcionalna – rekao je Zagrepčanin Davor u komentaru na Facebooku. Objavio ga je na profilu gradonačelnika Milana Bandića, a stavio je i sliku fontane koja pokazuje da mlaz zapljuskuje površinu oko rotora.

– U tom trenutku nije puhao vjetar tako da to ne može biti opravdanje – kazao nam je autor fotografije dodavši kako je nakon njegove objave fontana ugašena, a proradila je tek kada je mlaz smanjen. Da on više neće biti veći od tri metra, iako je osam metara najviši doseg, potvrdio je gradonačelnik Bandić i napomenuo kako je “sve pod kontrolom“.

Ma nije u kvaru

– Nema nikakvih problema. Ovo je tek probni rad, još je treba programirati. Treba naći najbolju visinu u svim uvjetima i kada vjetar puše, da ne leti voda na sve strane – objasnio je Bandić i dodao da su građani pogrešno zaključili da fontana ne radi iako je “bolje da misle da je u kvaru nego da je zbilja tako“.

Jučer mlaz uistinu jest smanjen, a odmah su se mogli čuti i komentari kako se “barem štedi novac za prskalice za travnjak” te kako “dolaze topli dani pa će ljudima dobro doći malo osvježenja dok čekaju autobus“. Neki su i dalje negodovali tvrdeći da se zbog rotora stvaraju gužve, dok je većina ipak u konačnici zadovoljna.

– Mnogi ljudi ovdje žive desetljećima i teško nam se priviknuti na promjene. Tu je uvijek i pitanje novca, no ne može se poreći da sada zbilja bolje izgleda – rekla je umirovljenica Janja Jelić.

>>Pogledajte novouređeni Britanac! Prije otvaranja dogodio se incident

Ključne riječi

Komentara 47

RP
rpzagreb
18:34 23.03.2017.

Vodoinstalater, električar, cestar, bagerista, čistač, keramičar, mesar, projektant..... i tko tko zna kakva još stručna znanja ima bandić. Zato ne trebamo brinuti jer taj gradski spajdermen sve rješava, popravlja i uređuje. Ustvari građani Zagreba mu kao takvom uopće i nee trebaju jer samo smetaju.

TM
trade_mark
12:01 23.03.2017.

seljakluk powered by milan bandić. 50 metara dalje, u ilici, tramvajska pruga u raspadnom stanju. ali nema veze, glavno da smo dobili divovski bide na britancu. nismo mi kasaba, mi smo effing sprdačina od kasabe.

Avatar comandante
comandante
12:26 23.03.2017.

fontana je morala biti gore, na bivšem malom parkingu a rotor je morao biti manji i u funkciji prometa, ali ajde ti to objasni zemljacima, sada će ljeto pa će krkani na kupanje po fontanama... pa vi glasajte za bandita populističkog

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije