Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
velika gorica - zagreb

Ukida se autobusna linija 268, zamjenska 330 imat će samo 8 stanica?

30.09.2013., Zagreb - Prilikom naglog kocenja autobusa ZET-a na liniji ebaceni u drugi autobus.  Photo: Zeljko L
Foto: Željko Lukunić/PIXSELL
1/3
Autor
Sandra Golemac
30.09.2014.
u 10:15

Prema neslužbenom prijedlogu uređenja javnog prijevoza ZET-a između velikogoričkog područja i Zagreba, doći će do velikih promjena u javnom prijevozu Velike Gorice

ZET-ova autobusna linija 268 koja vozi od Glavnog kolodvora u Zagrebu do Velike Gorice s vremenom bi se mogla – ukinuti!

Potpuno će je zamijeniti linija 330 koja je dosad bila "brza" i dobit će nova stajališta: Glavni kolodvor, Nacionalnu i sveučilišnu knjižnicu, Muzej suvremene umjetnosti, Buzin, Veliku Mlaku, Ulicu Rudolfa Fizira, Goričanku i kolodvor Velike Gorice. Umjesto na dosadašnja 24 stajališta, autobus od Zagreba do Velike Gorice zaustavljat će se na samo osam lokacija.

Nestaju još četiri linije

Prema neslužbenom prijedlogu uređenja javnog prijevoza ZET-a između velikogoričkog područja i Zagreba, koji posjeduje portal VGDanas, doći će do velikih promjena u javnom prijevozu Velike Gorice. Novost je i korištenje istočne obilaznice i Domovinskog mosta za spajanje s Kvaternikovim trgom, a osim 268 ukinut će se i autobusne linije 307, 309, 321 i 335. Da se garaže ZET-a sele iz Velike Gorice potvrdio nam je Ante Jelić, predsjednik Sindikata vozača ZET-a.

Foto: ''

– Garaže povlačimo od 1. siječnja iduće godine, a nova lokacija za parkiranje autobusa vjerojatno će biti Dubrava. Do promjena u velikogoričkom prijevozu sigurno će doći, ali sve je još u fazi razvoja, tako da ne znam ostale detalje - istaknuo je Jelić.

Velika Gorica i ZET, naime, potpisali su 2009. godine Ugovor o pružanju usluga javnog prijevoza na rok od deset godina, istaknuli su u gradskoj upravi te dodali da će linije 268 i 330 voziti kao i do sada.

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

– Sagrađene su nove brze ceste i istina je da pripremamo veliku reorganizaciju, ali sve je to još u fazi analiza - komentirao je Dražen Barišić, gradonačelnik Velike Gorice.

Sudeći po tome da je ZET početkom rujna već uveo manju promjenu, a to je da je na liniji 330 ukinuto stajalište Lisinski pa brza linija staje kod Muzeja suvremene umjetnosti, čini se da je to tek početak reorganizacije.

Traže prijevoznika

U ZET-u kažu da je riječ o špekulacijama.

– Mi ne raspolažemo informacijama da se ukida linija 268, detaljnije bi informacije trebali imati nadležni u gradskoj upravi Velike Gorice - poručio je glasnogovornik ZET-a Tomislav Jurić.

Kako neslužbeno doznajemo, ZET namjerava izaći iz nekih lokalnih linija pa se traži drugi prijevoznik, a po zatvaranju njegovih garaža u Velikoj Gorici naslućuje se da će do promjena ipak doći, vjerojatno za godinu ili dvije.

Komentara 15

DM
DM2008
14:06 30.09.2014.

Kako im ga umetnuo Bandinjo, gospoda iz Vecernjeg trazila autobusnu stanicu tik ispred svoje redakcije i dobili je jer im je bilo teško propješačiti 150m a sada im Bandinjo ukida sve, sada će pješačiti 1500m. :)))))

Avatar XPBAT XPBOJ€ XOPBAT
XPBAT XPBOJ€ XOPBAT
22:30 30.09.2014.

ZET u Velikoj Gorici nema garaže nego ima jednu jedinu garažu!!!

TH
than
11:57 30.09.2014.

Da samo znam koji je genije ovo smisljao. A sto sa putnicima izmedju MSU-a i Buzina ? Na autobus u Slobostinu ? Pa taj ide radnim danom svakih cca 40tak minuta, a nedjeljom na oko sat i pol. Znaci 20takk minuta pjesacenja, pa onda 10 kuna u jednom smjeru da glumis sardinu u konzervi ? Sve ovo podsjeca lagano na onaj srpski film Tko to tamo peva.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije