Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 173
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Palili kontejnere

Jedan od piromana sudjelovao u napadu na Luku Ritza!

Luka Ritz
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
1/10
18.12.2014.
u 18:33

Kako neslužbeno doznajemo, Kristijan M. otprije je poznat policiji. Doznajemo da je sudjelovao i u napadu na maturanta Luku Ritza koji je preminuo od posljedica napada

Čak 11 kontejnera i pet spremnika za otpad prošloga je četvrtka gorjelo na osam različitih adresa u Novom Zagrebu jer su vandali od dva do pet sati ujutro obilazili kvartove i iz samo njima znanih razloga, odlučili paliti prvo na što su naišli. Možda bi ih gorjelo još i više da zagrebačka policija nije ušla u trag piromanima i uhvatila glavne sumnjivce, Kristijana M. (22) i Vedrana M. (19). Iako mlađahni, kako doznajemo, stari su znanci policije po (ne)djelima imovinske prirode.

Sudjelovao u napadu na Luku Ritza

Međutim, stariji među njima, Kristijan M. istražiteljima je poznat i po sudjelovanju u napadu na Luku Ritza, maturanta koji je podlegao teškim ozljedama nakon što ga je premlatila banda mladića na autobusnoj stanici. Nakon događaja koji je zapanjio cijelu Hrvatsku, Kristijan M. ponovno je skrenuo s puta. S prijateljem Vedranom M. prošloga je četvrtka krenuo od Zapruđa. U Vankininoj ulici zapalili su kontejner pun staklenih boca i zaputili se na Meštrovićev trg gdje se vatra proširila i na fasadu obližnje zgrade. Uslijedile su Balokovićeva ulica, Ulica Brune Bušića, Ulica Viktora Kovačića...

U Balokovićevoj ulici vatra je oštetila i rover bosanskohercegovačkih oznaka, a u Ulici Viktora Kovačića, plamen je progutao citroen i djelomično oštetio renault zagrebačkih oznaka. Piromani su se na kraju vratili u Ulicu Vojina Bakića u Središću i za kraj zapalili još jedan kontejner.

Simbol otpora protiv i borbe protiv uličnog nasilja

U vandalskom pohodu pričinili su štetu od 175.000 kuna, izvijestio je Roko Baotić, načelnik policijske postaje Novi Zagreb koji je sa svojim timom stao na kraj podmetačima požara.

– Razgovorom s očevicima došli smo do najviše tragova koji su upućivali na uhićene mladiće. Zagreb živi 24 sata dnevno i bitno nam je da se građani u svome gradu osjećaju sigurno. Dali smo sve od sebe i u srijedu poslijepodne uhitili dvojicu sumnjivaca – rekao je načelnik Baotić. Kristijana M. i Vedrana M. policija je kazneno prijavila za dovođenje u opasnost imovine i ljudi te oštećenja tuđe stvari i predala ih pritvorskom nadzorniku.

U narednim danima imat će vremena razmisliti o svojim postupcima, osobito Kristijan M. koji je jedan od sudionika napada na mladića koji je rezultirao smrću samo nekoliko dana nakon brutalnog premlaćivanja. Luka Ritz postao je simbol otpora i borbe protiv uličnog nasilja u cijeloj Hrvatskoj. Njegovi su roditelji, Suzana i Reno Ritz nastavili borbu protiv uličnog nasilja i organizacijom raznih koncerata i priredbi među mlade šire poruku tolerancije i mira. Također, po Luki Ritzu nazvana je i nagrada koja se od 2009. godine dodjeljuje učenicima osnovnih i srednjih škola koji su dali iznimni doprinos u promicanju tolerancije i škole bez nasilja.

>> Izbio požar dvaju kontejnera i proširio se na tri automobila

 

>>Vandali u jednoj noći zapalili 14 kontejnera, gorjela i tri automobila

 

>>U noći na petak zapaljena dva auta u Španskom

Komentara 18

TH
than
11:26 18.12.2014.

Eto. 175 000 kuna je steta. Lijepo neka decki vrate to (dug je zivot, mogu i na rate) i odleze zasluzenu kaznu. Nista ne udara tako dobro kao kada se udara po novcaniku.

Avatar bok
bok
12:16 18.12.2014.

...s kamatima i troskovima istrage svakim ce istpasti nekih 250.000 kn. plus kazna. Dakle jedno 300 godina Rada u MC Donaldsu ili u Kamenolomu.

Avatar Gospodin Maminjo
Gospodin Maminjo
11:59 18.12.2014.

i šta sad.. vuk pojeo magare.. budu palili opet.. neće vidjet niti zatvora,niti par šamara a siguran sam da za štetu neće dat ni lipe

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije