Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 33
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HEP Toplinarstvo

Ugovore bez kojih nema ni grijanja do sada potpisalo samo 10% kupaca

grijanje radijator
Foto: Kristina Štedul Fabac/Pixsell, Ilustracija
1/3
20.08.2014.
u 11:00

Iako je riječ o zakonskoj obvezi bez koje Toplinarstvo ne može grijati zgrade koje ne potpišu ugovor, čini se da je stvar na terenu zapela

Ostalo je još svega desetak dana do roka koji je HEP Toplinarstvo dalo predstavnicima suvlasnika (1.9.) za međusobno sklapanje ugovora o isporuci toplinske energije koji je preduvjet za puštanje u rad grijanja.

Predstavnici u neznanju

Iako je riječ o zakonskoj obvezi bez koje Toplinarstvo ne može grijati zgrade koje ne potpišu ugovor, čini se da je stvar na terenu zapela. Predstavnici su ili neinformirani što u stvari moraju potpisati ili tvrde da ugovore nisu niti vidjeli iako su iz Toplinarstva kazali da su ih poslali odavno.

- Nisam upoznat s tom obvezom niti sam vidio ugovor. Raspitat ću se, no još me nitko iz Toplinarstva nije ni na što upozorio - kazao je David Vojnović, predstavnik suvlasnika u Ulici Milivoja Matošeca 2-4 na Malešnici. Tako je upitno hoće li se ugovor o kojem ovisi grijanje za 60-ak stanova i stići potpisati na vrijeme jer za njega predstavnik treba dobiti i potpise polovice sustanara, za što također treba vremena.  

Iako iz HEP-a pozivaju sve predstavnike da se ugovor potpiše jer je on preduvjet za nastavak isporuke toplinske energije kojim se neće mijenjati sadašnje cijene, u provedbi  ne nailaze na suradnju. Zanimljivo je napomenuti i da prema Zakonu o tržištu toplinske energije stanari ne trebaju toplinsku energiju kupovati nužno od Toplinarstva već je njime tržište liberalizirano, u konačnici to za sada mogu učiniti jedino oni.  

Monopol na tržištu

Nenad Kuzman koji se također registrirao za posao kojim bi građanima mogao isporučivati toplinsku energiju  pojasnio je da toplinsku energiju u Zagrebu proizvodi jedino HEP te da je gotovo nemoguće da će s njim netko sklopiti ugovor.

- Mi bismo mogli toplinsku energiju kupiti od Toplinarstva i prodati je građanima po istoj cijeni jer cijene ne smijemo dizati bez državnih agencija za energetiku. Zaraditi bismo tako mogli jedino da dignemo naknadu pa nije ni realno očekivati da bi nam netko prešao na još skuplju uslugu - kazao je Kuzman.  

Do 1. rujna potpisati ugovor ili hladni radijatori po zimi

Komentara 3

LI
liliZG
12:15 20.08.2014.

naš predstavnik stanara još uvijek toća noge na moru.... većina njih su penzići a oni su na moru, a i baš ih briga za neki tamo zakon...

MR
mrnmarina
13:06 20.08.2014.

Kod mene grijanje i tak ne štima, a popraviti sistem ne znaju. Tako da bi mi baš dobro došlo da me skinu sa toplane, pa da ne moram plaćati njima za nešto što ne dobijem, i struju za kojom se dogrijavam,

VA
vande
14:33 20.08.2014.

a moja pak loče Pelinkovac i boli je ona stvar za grijanje

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije