Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 25
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OBNOVA RADIĆEVE

Ugostitelji zadovoljni, ali zabrinuti zbog posla

02.05.2015., Zagreb - Lokali u Radicevoj ulici.  Photo: Davor Visnjic/PIXSELL
Foto: Davor Višnjić/PIXSELL
1/3
05.05.2015.
u 09:00

Gradonačelnik Bandić dao je obećanje da se neće raditi u sezoni, a iz Mjesnog odbora kažu kako bi radovi mogli početi tek idućeg proljeća.

Cijela je ulica u jako lošem stanju, kocke su klimave, rubnjaci su propali, fasade su oronule, a što se stare rasvjete tiče, svaka je lampa drugačija. To su neke od primjedbi ugostitelja iz Radićeve ulice, koja se temeljito kani obnoviti nakon 30 godina. No, iako obnovu vlasnici lokala s nestrpljenjem očekuju, također su zabrinuti što će biti s poslom.

Bez radova u sezoni

– Radićeva je sigurno jedna od najljepših ulica u gradu, ali je umrtvljena i svjesni smo da je obnova nužna. No, znamo i da su ugostitelji iz Mesničke bili u velikim problemima kad se obnavljala i ne želimo da se to i nama dogodi – rekao je Ivan Protrka, vlasnik pivnice Pinta, s kojim su se složili i ostali ugostitelji te rekli da je najvažnije da ih se na vrijeme obavijesti o detaljima.

– Pitanje je kako preživjeti to razdoblje bez posla. Još ne znamo ni kada će biti radovi ni koliko će trajati, ali možda je moguće rješenje da se ostavi jedan prolaz otvoren ili da radimo jedan dio dana – rekao je Protrka te predložio da Grad organizira okrugli stol za ugostitelje s obzirom na to da i oni imaju dobre ideje. A da će pokušati što više olakšati situaciju ugostiteljima, pokazao je gradonačelnik Milan Bandić, koji je na zabrinutost vlasnika odgovorio obećanjem da radovi neće biti u vrijeme turističke sezone.

– Korisno je sve što se radi za dobrobit grada, ali ako isključe vodu i plin, ne možemo raditi. Zato je važno da imamo što manje gubitaka i da se radovi ne odvijaju kada je u gradu najviše turista – kažu Marta Mužar i Veronika Kolman iz Tapas bara, koje su napomenule da se nadaju da radovi neće trajati dulje od dva mjeseca s obzirom na to da je Radićeva uža i kraća od Mesničke, u kojoj su radovi trajali malo manje od četiri mjeseca. No, kako doznajemo, radovi vrijedni 4,3 milijuna kuna na potezu od Kamenitih vrata do Trga bana Jelačića, ipak će biti zahtjevniji no što ugostitelji očekuju, a moguće je da i ne dođu na red ove godine, kako je bilo najavljeno.

Realni rok iduće godine

– Natječaj za izvođača radova još nije raspisan, a nakon njega mora slijediti i žalbeni rok. Sve zajedno trajat će sigurno dva mjeseca, a potom i radovi još tri do četiri mjeseca. Radovi vjerojatne neće početi ove, nego u proljeće iduće godine – rekao je Roman Lalić, predsjednik Mjesnog odbora Gornji grad. Napomenuo je i da je već primio upite turističkih vodiča, ugostitelja i obrtnika, s kojima će se obaviti potrebni dogovori prije početka radova.

Komentara 1

ZA
zambezi
19:02 05.05.2015.

Ako bude napravljena ko Mesnička,bolje da ju ne rade. Jer vec su kocke u losem stanju.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije