Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 179
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Budćnost

Učenici Tehničke škole Ruđer Bošković dobili 'pametnu učionicu'

pametna učionica
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/4
22.09.2014.
u 15:20

Učionica je opremljena s 30 tablet računala i takozvanom pametnom pločom, a edukacija nastavnika je započela

Još jedna pamentna učionica u sklopu projekta „Učionice budućnosti“ predstavljena je danas u Tehničkoj školi Ruđer Bošković. Prostorija je opremljena suvremenom tehnologijom, a u rad ju je pustio ministar obrazovanja Vedran Mornar.

- Korištenje novih informacijskih tehnologija, kojima je do sada opremljeno ukupno osam učionica, stavlja nas uz bok suvremenih škola u svijetu, a naša je vizija opremiti sve škole i na taj način dodatno unaprijediti metode podučavanja i učenja - kazao je ministar obrazovanja.

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Učenici su dobili 30 tablet računala i takozvanu pametnu ploču, a edukacija nastavnika je započela.

- Individualni rad na tablet računalima uz tzv. pametnu ploču, učenicima će približiti brojne nastavne sadržaje na suvremen, pristupačan i njima zanimljiv način uz mogućnost korištenja multimedije i interneta - kazala je ravnateljica kole Đurđica Fuštar.
Učionica je opremljena je u partnerstvu tvrtki Microsoft, Hewlett-Packard i STORM Computers, a na a zajedničku inicijativu CARNeta, Ministarstva znanosti i obrazovanja te tehničke škole Ruđer Bošković.

>>Već drugi put u dva mjeseca škola bez računala

Komentara 2

MI
miso
06:58 23.09.2014.

Samo znanje i prosvjećenost nas mogu izvući iz močvare u kojoj se nalazimo.

Avatar Hulk001
Hulk001
15:48 22.09.2014.

Nije to za bedake.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije