Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Mladi glazbenici

Učenici Glazbenog učilišta Elly Bašić na državnom natjecanju osvojili čak 27 nagrada

Foto: ''
06.05.2014.
u 12:27

U velikoj konkurenciji od čak 43 glazbene škole, učenici Glazbenog učilišta Elly Bašić osvojili su 18. prvih i 21. drugu nagradu

Na nedavno završenom 52. hrvatskom natjecanju učenika i studenata glazbe i plesa, učenici Glazbenog učilišta Elly Bašić iz Zagreba osvojili su čak 27 nagrada čime su uz također zagrebačku glazbenu školu Pavla Markovca s 39 nagrada ostvarili najveći uspjeh,

U velikoj konkurenciji od čak 43 glazbene škole, učenici Glazbenog učilišta Elly Bašić osvojili su 18. prvih i 21. drugu nagradu, a među njima je najveći broj bodova, čak 99,16 bodova osvojio mladi harmonikaš Martin Kutnar, čija je nastavnica Mirela Buchberger Karlo ujedno i ravnateljica učilišta.

 - Svi profesori iznimno su ponosni na rezultate koje su ostvarili naši učenici. Glazba nije samo cilj glazbenog školovanja, već i sredstvo odgoja djeteta u svestraniju i bogatiju osobu. Najvažnije je da dijete u svom radu bude zadovoljno, da otkriva nove vidike o glazbi, izrazi svoju muzikalnost i otkrije svoje mogućnosti u čemu veliku ulogu imaju i rezultati ostvareni na natjecanjima, kaže ravnateljica Mirela Buchberger Karlo i dodaje kako je interes za glazbene škole sve veći.

Prve nagrade su osvojili i mladi Dominik Palić (klarinet, prof.Marija Župić), Marija Sušić (flauta, prof. Vesna Čačić Manojlović), Marta SeverDora Kmezić (oboa, prof. Silvija Fagarazzi), Andrej Nikšić, Marija Vukšić, Karlo Grubišić, Tonka Javorović, Lucija Pejković, (violončelo, prof. Bernarda Debuš Redžić), Jurica Mrčela, Monika Ranogajec (violončelo, prof. Dobrila Berković Magdalenić), Filip Pavlić, Patrik Palić, Ivan Fagarazzi, Erik Augustin Mamić, Blaž Penić (truba, prof. Rudolf Homen)

>> 'Svako dijete ima pravo na muzičku kulturu'

Komentara 1

AL
Alkana
10:49 07.05.2014.

Ako je zagrebačka glazbena škola Pavla Markovca s 39 nagrada ostvarila najveći uspjeh, zašto onda pišete o školi koja je osvojila samo 27 nagrada???

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije