Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Obrtnička škola za osobne usluge

Učenici frizirali, šminkali, masirali i uređivali građane od glave do pete za 110 kuna

Obrtnička škola za osobne usluge
Foto: Borna Filić/PIXSELL
1/3
09.12.2016.
u 13:15

Učenici Obrtničke škole za osobne usluge protekla su tri dana u okviru projekta "Poduzetnički dani škole" pokazali što su naučili

Feniranje kose 10, bojenje 30, masaža leđa 20, manikura 10, pedikura 20, a šminkanje 20 kuna. Simbolične su to cijene po kojima su svoje usluge protekla tri dana nudili učenici Obrtničke škole za osobne usluge u Zagrebu u sklopu projekta “Talenti od glave do pete – Poduzetnički dani škole”.

Novac za nove potrepštine

Praksa je za naše učenike najbitniji dio obrazovanja. Iako učenici odrađuju praksu i izvan škole, ovim projektom željeli smo im omogućiti da svoje vještine vježbaju i u školi – rekla je ravnateljica Darinka Štampar Šmaguc. Novac koji su prikupili tijekom projekta, kaže ravnateljica, iskoristit će se za kupnju materijala koji su učenicima potrebni za praksu u školi. A učenici već priželjkuju stvari koje su im najpotrebnije. – Jako bih se veselila novoj brusilici za nokte jer je ova koju sada imamo već dosta stara, a bilo bi odlično i kada bismo dobili više boja gelova – rekla je Ana Marija Džibarić, učenica 3. razreda smjera za pedikerku. Ona je ovim projektom oduševljena, kao i njezina kolegica Barbara Vuk.

Dolazili dva dana zaredom

– Upravo sam našminkala jednu djevojku, a sada ću masirati drugu. Ovako puno više naučimo nego da samo sjedimo i slušamo 6 sati profesore – kaže Barbara. Prepun blok za rezervacije termina te gužva u kozmetičkom i frizerskom salonu dokazi su da su i sugrađani prepoznali ovaj projekt. Tako su neki kozmetički salon na Savskoj cesti 23 posjetili dva dana zaredom.

– Jučer sam ovdje bila na depilaciji i mogu reći da se ruke ovih učenica nimalo ne razlikuju od ruku profesionalaca, sve je prošlo brzo i bezbolno – rekla je Jasminka Bišćan, koja je zato dan kasnije svratila i na pedikuru. Na dva tretmana došla je i Tena Franjić, i to na frizuru i masažu ruku.

– Sve sumnje koje sam imala prije nego sam došla ovdje nestale su kada sam vidjela kako su učenici profesionalni – rekla je Tena. A poduzetnički dani bit će uskoro opet organizirani, najavljuje ravnateljica, te poziva sve da se i tada jeftino srede i podrže edukaciju mladih.•

Komentara 1

DU
Deleted user
21:42 10.12.2016.

Bravo! Puna podrška učenicima i profesorima za ovakve projekte. Ne treba čekati reformu obrazovanja.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije