Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 44
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HUMANITARNO

Učenicama za maturalnu večer želi darovati nakit

23.4.2015.,Zagreb -  Umjetnica Danica Solomun izradit ce nakit za siromasne maturantice koje si nemogu priustiti nakit za maturalnu veceru. Photo: Marko Prpic/PIXSELL
Foto: Marko Prpić/PIXSELL
1/2
24.04.2015.
u 16:00

Danica Solomun bila je samohrana majka i korisnica socijalne pomoći i sad, kad ima mogućnosti, želi pomoći i drugima

S obzirom na to da je prije desetak godina i sama bila na rubu egzistencije, dizajnerica Danica Solomun odlučila je darovati nakit za maturalnu večer učenicama koje si ga ne mogu priuštiti.

– Bojim se da se mnoge neće javiti jer se srame siromaštva. No želim im poručiti da se ne treba stidjeti ničega za što niste krivi te da je moguće ostvariti snove – rekla je dizajnerica koja maturanticama neće darovati gotov nakit, nego će za svaku napraviti novi komad, koji će odgovarati kroju i boji haljine te, što je i važnije, njihovoj osobnosti.

– Bila sam samohrana majka i korisnica socijalne pomoći koja se hranila u pučkoj kuhinji i sada, kada sam u mogućnosti, želim pomoći onima kojima je potrebno – objasnila je Danica Solomun koja nakit izrađuje šest sati dnevno, a u svibnju ima i prvu izložbu. Od materijala koristi srebro, bakar, staklo, poludrago kamenje, drvo i školjke. Ipak, najdraži su joj materijali kosti, i to – goveđe. Njih kuha, zatim polira i obrađuje.

– Kosti su se oduvijek koristile kao modni dodatak. Ako može slonovača, ne znam zašto ne bi mogle i goveđe kosti – objasnila je dizajnerica koja se nada da će darivanje maturanticama postati tradicija.

Sve zainteresirane učenice mogu se javiti na broj 091/51-909-23.

Ključne riječi

Komentara 1

NO
novkovka
08:08 25.04.2015.

lijepa gesta.samo da to neki ne iskoriste na krivi način.malo je onih koji žele na ovakav način pomoći.mnogo sreće i uspjeha u daljnjem radu gospođi Danici.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije