Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 49
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POS gradnja

U Zapruđu stanovi za 1035 eura po kvadratu

mrak taritaš
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
1/6
01.08.2014.
u 14:14

Novi POS stanovi ponudit će se građanima na prodaju, ali i u najam

Na Sajmišnoj cesti u Zapruđu danas je postavljen kamen temeljac za nove POS-ove zgrade, a njihova gradnja koja ce se odvijati u dvije faze potrajat će sve do kolovoza 2016. godine.

Kada sam prvi puta došla u Zagreb, Zagreb je za mene bio do Save. Danas Zagreb živi i preko Save i zato ovu lokaciju treba promatrati kao važnu lokaciju jer je ona dokaz da se Zagreb širi i prema istoku. Ovo je prilika i građanima da lakše i jeftinije dođu do svojih nekretnina poručila je ministrica graditeljstva Anka Mrak Taritaš koja je zajedno sa suradnicima otvorila gradnju novih stambenih zgrada. Naime, na toj će se lokaciji izgraditi ukupno 519 stanova i deset poslovnih prostora, a građani će tako nekretnine od jednosobnog do četverosobnog stana platiti 1035 eura za četvorni metar.

Foto: Davor Puklavec/PIXSELL, Josip Regović/PIXSELL

Dio stanova koji će se izgraditi bit će isključen iz prodaje i ponudit će se u najam na tri godine pod uvjetima kakvi su građanima ponuđeni u Sopnici Jelkovec, a svi oni koji se odluče na najam imat će prvenstvo u kupnji nekretnine.

>> Uskoro u prodaji 20 tisuća novih stanova iz projekta POS plus

Komentara 26

ZE
.zeitgeist.
15:04 01.08.2014.

Lenucci, Vrhovac, Holjevac.. Oni su uljepšali Zagreb u svoje vrijeme. Svi ovi klošari na čelu sa Bandićem uništavaju sve. Nema žičare, uništava se zelenilo...

CH
chemica
14:51 01.08.2014.

Na tržištu već postoji desetak tisuća neprodanih stanova, a ova nesretnica ih ide naštancati još. Genije, čudo prirode...I to po "povoljnoj" cijeni od 1035 eura po kvadratu?! Podsjećam da je u Čačićevo doba, kada je on pokrenuo i vodio projekt POS-a, cijena kvadrata bila debelo ispod 1000 eura, na vrhuncu umjetno napuhanog građevinskog balona. 850 eura cijena POS kvadrata, 2000 eura kvadrat stana čak i u jednoj Dubravi. Danas Dubrava vrijedi možda 1000 eura po kvadratu, a POS "vrijedi" isto toliko?! Ja ovu tetu zbilja ne razmem. Kakvu li je to "tržišnu nišu" pronašla...Kakve li će to naivce "nasaditi" s ovakvim POS-om...U Čačićevo vrijeme su to bili najjeftiniji kvadrati u Hrvatskoj. Danas...Kome uopće trebaju?

SI
sinisas3
14:44 01.08.2014.

POSprdna gradnja

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije