Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 129
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Legalizacija

U Zagrebu riješeno 30 tisuća zahtjeva, ministrica Anka Mrak Taritaš zadovoljna

'23.07.2013., Zadar - Ministrica graditeljstva i prostornog uredjenja Anka Mrak Taritas danas je u Zadru s ciljem upoznavanja stanja u zupanijskim i gradskim uredima koji se bave rjesavanjem zaprimlje
02.08.2014.
u 09:30

Na poslovima legalizacije radi 250 zaposlenika i jednostavno moram pohvaliti niz ureda koji su se organizirali – rekla je ministrica

Poslovi legalizacije idu i bolje nego što je to očekivala ministrica graditeljstva Anka Mrak Taritaš pa je i Zagreb, koji je do početka godine imao tek pet tisuća riješenih zahtjeva, dobio pohvalu. Kako je kazala sama ministrica, u metropoli je 30 tisuća pravomoćnih rješenja i 90 tisuća zahtjeva koji su na korak do kompletne riješenosti.

– Na poslovima legalizacije radi 250 zaposlenika i jednostavno moram pohvaliti niz ureda koji su se organizirali – rekla je ministrica Mrak Taritaš naglasivši da je u cijeloj Hrvatskoj trenutačno pravomoćnih 18 posto zahtjeva. Podsjetimo, u Zagrebu je odbačeno oko tisuću zahtjeva, a više od njih 1300 povukli su sami podnositelji te su ih ponovno podnosili da bi koristili povoljniju odluku o komunalnom doprinosu.

Ključne riječi

Komentara 7

DU
Deleted user
21:19 02.08.2014.

Sve je to odavno trebalo biti riješeno. Propisani rok za rješavanje po zahtjevu ovog tipa je 60 dana. Rok za predaju zahtjeva za legalizaciju je bio 30.06.2013. Dakle, svi su trebali dobiti rješenje ili zaključak 31.08.2013. Čime se zapravo Anka hvali, koga ona pohvaljuje??

CH
chemica
13:35 02.08.2014.

Sramotno ponašanje birokracije. Sve ostalo stoji zbog legalizacije. Rješavanje zahtjeva građana koji su podneseni još u prošlom stoljeću je gotovo obustavljeno jer su birokrati preraspoređeni na legalizaciju šupa i garaža. Koga briga za nekakav tamo zakon koji određuje rok od 60 dana, kada se ukazao "prioritet". Postoje građani prvog reda, a postoje i građani drugog reda. U ovom su trenutku puno važniji zahtjevi građana za legalizacijom. Dok neki "vrijedni" gradski službenik ne popije šaku u glavu jer je građaninu dojadilo čekati 15 godina. Meni, npr. Fakat mi ih je pun kufer. Kada mi je šefica rekla da "njih nema dovoljno", a da je i jedna službenica otišla na bolovanje pa je i tu zapelo pa ove godine vjerojatno ništa od rješavanja mog zahtjeva...Smračilo mi se pred očima. Nakon 15 godina je to njima normalan odgovor!? A zahtjeve za legalizacijom šupa i garaža rješavaju u par mjeseci! Bravo Milane! Tak se "dela". Došao veći aga u Zagreb pa onog manjeg doveo u red, ali samo u dijelu koji njemu odgovara. Ovo ostalo se i nadalje smije otezati desetljećima. Funkcioniranje pravne države u tumačenju vladajućih koji su nam upropastili domovinu. Od slučaja do slučaja. Jedan ima prednost, a onaj drugi neka čeka 15 ili dvadeset godina. Ili nek tuži državu zbog kršenja prava na suđenje i rješavanje vlastitog zahtjeva u okviru upravnog postupka u "razumnom roku". 15 godina to svakako nije. Imamo Hrvatsku! Ali lijepo je vidjeti kako je Taritaš pritegnula Bandića na kratak lanac. Ko pesek je! Bar nešto. Takvi razumiju samo prijetnje i silu. Radi što ti kažem ili ćeš fasovat. Može i Bandić po zakonu, ali sigurno ne zato što to želi. Mora! He, he. Bar u jednom dijelu da Zagreb više nije turska palanka. Skoro pa sliči "mitlojeropskoj" metropoli, ako debelo zažmiriš. Hvala ti Ministrice! Sada znamo da Bandićeva birokracija može i zna raditi svoj posao. Samo je treba "potaknuti" na ispravan način.

QW
qwas33333
10:48 02.08.2014.

ja mislio da se ona zove Anka Mrak Sataraš.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije