Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 87
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
grmljavina i pljuskovi

Kao da je pao mrak – Pogledajte snimku ciklone koja je prohujala Zagrebom

melisa
Foto: Hrvoje Cirkvenec
1/33
30.07.2014.
u 17:49

Ciklona Melisa zahvatila i Zagreb, pada jak pljusak praćen snažnom grmljavinom. Vatrogasci kažu da imaju hrpu posla, zovu ih sa svih strana grada

Ciklona Melisa je s Jadrana, gdje je, pogotovo na zadarskom području, s pljuskovima i grmljavinom stvorila kaos, nešto prije 15 sati pogodila i Zagreb.

Nebo se nad cijelim gradom u jednom trenu toliko zamračilo, kao da je večer, sijevaju munje i grmljavina je žestoka. Dijelove grada već je zahvatio i jak pljusak, ispraznivši s ulica i ono malo ljudi.

Foto: Grgur Žučko/pixsell

Od zagrebačkih vatrogasaca saznajemo da već imaju "hrpu posla jer ih građani zovu sa svih strana".

Imali su povećan broj intervencija koje su mahom bile locirane u istočnom dijelu grada. Javna vatrogasna postrojba Grada Zagreba zajedno s dobrovoljnim vatrogasnim društvima odradili su preko 60 intervencija ispumpavanja vode. Na terenu je 20 ekipa dobrovoljnih vatrogasaca i ekipa profesionalnih vatrogasaca. Intervencije su još uvijek u tijeku

Iz ZET-a, pak, javljaju da "zbog pada grane na žicu kontaktne mreže, uslijed jakog udara vjetra, na raskrižju Ulice grada Vukovara i Getaldićeve ulice, tramvaji linija 2 i 3 voze skraćeno do Heinzelove ulice."

U autobusnom prometu privremeno je obustavljena linija 225, a poteškoća ima i na liniji 217. Otežano se prometuje Mostom mladosti, Ilicom na dijelu od Črnomerca do Ulice Republike Austrije te dionicom Borongaj – Trg žrtava fašizma.

Iz ZET-a poručuju kako su, ovisno o situaciji na terenu, moguća preusmjeravanja, odnosno skraćivanja pojedinih autobusnih i tramvajskih linija te putnike mole za razumijevanje.

Oko 17.40 sati su objavili da Savskom cestom, od Koturaške do Frankopanske, ne voze tramvaji jer je puknula žica gornjeg voda i nestalo je struje. Zbog toga tramvaji 3,9 i 12 idu preko Vukovarske, a linije 14 i 17 Draškovićevom do svojih trasa. Linija 2, pak, vozi preko Zrinjevca i Trga bana Jelačića do Črnomerca.

ZET-ove ekipe su na terenu i uklanjaju kvar.

Iz Policijske uprave zagrebačke javljaju kako se s obzirom na nevrijeme i posljedice vremenskih nepogoda, u Zagrebu promet odvija otežano. Povremeno dolazi do zastoja na prometnicama te svim većim raskrižjima.

Pozivaju vozače na oprez i strpljenje dok se posljedice nevremena ne otklone, s obzirom na učestale dojave građana o padu stabala na kolnik, poplavljene kolnike i drugo.

Foto: Čitatelj Željko Novak

FOTO: Čitatelj Željko Novak

Naš čitatelj poslao nam je fotografije snimljene u Grižanskoj ulici u zagrebačkoj Dubravi koja, kako kaže, "pliva" već treći put ovog ljeta. Upozorava na kvalitetu radova budući da su šahtovi odčepljivani prije nekoliko dana.

Šaljite nam fotografije nevremena, javite gdje su potrebne intervencije, na javi@vecernji.net!

>>Pogledajte kako je kiša poplavila zadarsko područje!

Ključne riječi

Komentara 39

VI
Vidderne
15:27 30.07.2014.

Ma dajte, rekao je Vakula 01.06. da nas čeka dugo, vruće i suho ljeto. Ovo je iluzija, propaganda i bezočna neistina. I još kad izlete s onim ocjenama mjeseca pazite što vam kažem - srpanj će biti ludo vruć i nezapamćeno sušan. Kao što je i lipanj bio vrlo topal i sušan a 28 dana sam prohodao u dugim rukavima dok su poplave bile nezapamćene. Nek sad uvate neke Skandinavce sa smješkom pod kišobranima koji će izjaviti da kod njih nikad nije bilo ovako sunčano. I govoriće predivno vrijeme, predivno, samo da ne ispadne da su uludo ulupali par tisuća EUR-a.

DU
Deleted user
15:29 30.07.2014.

Gotovo je nastupa Četiri jahača Apokalipse i s njima Peti -naša Vlada

DU
Deleted user
15:30 30.07.2014.

Padne malo kišice i odmah drama. Dajte ljudi koji vam je.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije