Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zeleni zagrebački prsten

U Zagrebačkoj županiji 27 posto više turista u prvih šest mjeseci

Zagreb
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL
1/6
14.07.2016.
u 10:09

Turiste privlači vinskim cestama, biciklističkim stazama, vrhunskom gastro ponudom, kao i velikim brojem raznih manifestacija

Na području Zagrebačke županije u prvih šest mjeseci ove godine boravilo je 23,6 tisuća turista ili 27 posto više nego u istom razdoblju prošle, koji su ostvarili 57,1 tisuću noćenja ili 43 posto više, izvijestili su u četvrtak iz te županije.

Strani turisti, njih gotovo 19 tisuća, u Zagrebačkoj županiji u prvoj polovini ove godine ostvarili su blizu 36 tisuća noćenja, dok je nešto malo više od 11 tisuća domaćih turista ostvarilo 21,2 tisuće noćenja. Među stranim turistima najviše je bilo Nijemaca, Talijana, potom turista iz Bosne i Hercegovine, Srbije, Bugarske i SAD-a.

"Zagrebačka županija, koja se naziva i 'zelenim zagrebačkim prstenom', turiste privlači vinskim cestama, biciklističkim stazama, vrhunskom gastro ponudom, kao i velikim brojem raznih manifestacija te su i promocijske aktivnosti županijske Turističke zajednice ciljano usmjerene na promoviranje takve ponude i cjelokupnog turističkog doživljaja", ističu iz Zagrebačke županije dodajući da na porast turističke posjete Županiji utječe i povećan broj dolazaka domaćih i stranih turista u Grad Zagreb.

Slijedom odličnih polugodišnjih rezultata direktorica županijske Turističke zajednice Ružica Rašperić očekuje da bi ova godina mogla biti rekordna po svim pokazateljima.

Iz Županije podsjećaju da su u svibnju ove godine usvojili Strategiju turističkog razvoja do 2025. kao koncepcijski okvir za djelovanje svih interesnih skupina s područja turizma, koju je za njih izradio zagrebački Institut za turizam.

>> Novi hotel ujedno i učilište za studente

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije