Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Uređenje

U vojarnu Taborec sele Centar za socijalnu skrb, vatrogasce...

taborec
Foto: Petra Aralica
1/13
01.04.2015.
u 11:00

Preobrazba nekadašnje vojarne u državnom vlasništvu u novi samoborski poslovni i sportski centar

Nakon godina rada u lošim poslovnim uvjetima, Centar za socijalnu skrb Samobor uskoro će se preseliti u zgradu na prostoru bivše vojarne Taborec, koja će se rekonstruirati za njegove potrebe.

Nedavno je završen postupak javne nabave za rekonstrukciju, koji je raspisalo Ministarstvo socijalne politike i mladih, a čim se ustanovi izvođač radova, trebalo bi se krenuti u projekt.

– Zgradu je Grad Samobor dao u zakup Ministarstvu socijalne politike i mladih po cijeni od jedne kune mjesečno plus PDV za cijeli prostor. Prostorije Centra za socijalnu skrb uredit će se sredstvima Ministarstva, dok će Grad Samobor u sklopu projekta urediti spomen-sobu braniteljima 151. Samoborske brigade – kaže Petra Aralica iz Grada.

Nastavak je to preobrazbe nekadašnje vojarne u državnom vlasništvu, koju je Grad Samobor preuzeo 2011. Otad je u tom prostoru otvoren novi dječji vrtić, preseljena je Policijska postaja Samobor, gradske tvrtke Energometan i samoborska Odvodnja, a odmah uz njih je i vatrogasna zajednica te je uređena atletska staza, zajedno s nogometnim igralištem, pripadajućim tribinama i poligonom za ulično vježbanje.

– Uskoro će tamo i Javna vatrogasna postrojba grada Samobora dobiti svoje prostore, a postavljena je i ograda za park za pse, na kojem su radovi počeli jesenas. U tijeku je postupak nabave igrala. Otvoren je i poligon za streličare te street workout park – kažu u Gradu Samoboru.

Postoji i ideja, kako neslužbeno doznajemo, da se u jednoj od zgrada uredi i nova škola, no o otvaranju većim dijelom odlučuje samo Ministarstvo obrazovanja. Kako bi sadržaji bili dostupniji Samoborcima, sagrađene su i dvije autobusne stanice uza sam kompleks bivše vojarne.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije