Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 169
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
"Baby boom"

U Vinogradskoj i Merkuru u 2016. godini 300 djece više

Zagreb, 01.01.2017. - Ministrica za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Nada Murganić posjetila je rodilište KBC Sestara milosrdnica. Na fotografiji Nada Murganić i Mateja Bosančić koja je jutros rodila sina Luku. foto HINA/ Lana SLIVAR DOMIN
Foto: HINA/ Lana SLIVAR DOMIN
1/2
03.01.2017.
u 09:00

Prvo ovogodišnje novorođenče u Zagrebu maleni je Luka Bosančić, na svijet je u KBC-u Sestara milosrdnica na Novu godinu stigao u 7.30 sati ujutro

Točno 26 beba rodilo se na prvi dan 2017. godine u četiri zagrebačka rodilišta, a sveukupno njih 11.511 na svijet je došlo u 2016. godini.

Prvo ovogodišnje novorođenče u Zagrebu maleni je Luka Bosančić. Na svijet je u KBC-u Sestara milosrdnica na Novu godinu stigao u 7.30 sati ujutro. Težak je 3700 grama, dugačak 51 cm i treće je dijete majke Mateje.

Vesele se prinovi

– Sva tri porođaja odvila su se u ovom rodilištu. Moje dvoje djece veseli se prinovi u obitelji te suprug i djeca jedva čekaju da braco i ja dođemo kući – kratko je objasnila Mateja Bosančić za posjeta Nade Murganić, ministrice za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku. Maleni Luka doprinio je povećanju broja rođenih u popularno zvanoj Vinogradskoj, u kojoj se u 2016. godini u odnosu na godinu prije rodilo gotovo stotinu beba više.

– Iako imamo konstantan pad nataliteta zadnjih godina na razini Republike Hrvatske, u našem rodilištu zadnjih 7 do 8 godina imao oko tri tisuće poroda – rekao je predstojnik Klinike za ginekologiju KBC-a Sestara milosrdnica Krunoslav Kuna. Tako su 2016. godinu završili s 3035 poroda, dok je samo 1. siječnja rođeno njih šestero.

U Petrovoj 3954 bebe

Zadovoljan je i Ratko Matijević, predstojnik Klinike za ženske bolesti i porode u KB-u Merkur, bolnice u kojoj već drugu godinu zaredom bilježe povećan broj poroda.

– U 2016. godini bilo je više od 200 rođenih nego 2015. Godinu smo zaključili s 1761 porodom – kaže prof. dr. sc. Ratko Matijević dodajući da je dežurna ekipa za Novu godinu porodila petero djece. U Petrovoj je na svijet došlo njih devetero, a do kraja 2016. tamo su se rodile 3954 bebe, no nešto manje njih nego godinu ranije. Jednak trend je i u KB-u Sveti Duh, gdje su u 2016. zabilježili tridesetak porođaja manje nego u 2015. Rodilo se tamo 2795 djece.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije