Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 49
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
otvorene svetice

U ugodnoj vodi zaboravili da su bazen čekali čak 15 godina

bazen Svetice
Foto: Tomislav Miletić/Pixsell
1/5
31.05.2016.
u 14:30

Besplatan ulaz jučer ipak nije privukao veći broj kupača. Dok su neki isprobavali novi bazen, drugi su na terasi pili kavu i provjeravali je li zaista sve gotovo. Zadovoljni su interijerom i cijenama

Kako svečanost ne bi smetala prvim kupačima koji su na novi bazen na Sveticama jučer mogli doći već od osam ujutro, gradonačelnik Milan Bandić otvorenje kompleksa, na koji se čekalo sedam godina, zakazao je za pola sata ranije.

Besplatno kupanje, a i činjenica da je istok grada na svoje kupalište čekao gotovo 15 godina, ipak na Svetice nije privuklo velik broj ljudi. Prvi “gosti” bazenskog kompleksa pojavili su se tek oko 10 sati, a ni popodne nije bilo pretjerane gužve.

Predivan pogled

– Nisam se došla kupati, još mi je za to malo rano. Popit ćemo kavu na terasi, čula sam da je pogled predivan – rekla je Željka Mihić koju smo sreli dok je sa sinom jučer šetala oko kompleksa.
Nije željela, kaže, da izgleda kao da je u inspekciji, ali morala se uvjeriti da je zaista sve gotovo.

Foto: Tomislav Miletić/PIXSELL

Voda je ugodna i odlično je što je bazen natkriven, ali staklene se stijene otvaraju pa imate dojam kao da plivate na otvorenom.

Gotovo je i kava se može popiti, u bazenima se može “bućnuti”, ali najavljivani dodatni sadržaji poput wellnessa zasad još nisu dostupni jer, kako doznajemo, nisu odabrani koncesionari.
Sauna, fitness i prostor za masažu, slažu se Zagrepčani, ionako im nisu pretjerano bitni.

– Nemamo novca za masaže, a za bazen ćemo imati ako cijena bude prihvatljiva – rekli su prijatelji Ivan Crnković i Tadej Matić, koji su Svetice isprobali popodne. Dvadeset kuna, najavio je pročelnik Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i sport Ivica Lovrić, bit će ulaz u kompleks te korištenje olimpijskog, dječjeg i bazena za rasplivavanje.

Još danas besplatno

– Voda je ugodna i odlično je što je bazen natkriven, ali staklene se stijene otvaraju pa imate dojam kao da plivate na otvorenom. Svlačionice su odlične, opremljene sušilima za kosu, baš sve kako treba – oduševljena je bila umirovljenica Katarina Škvarić, koja je dosad na plivanje iz Maksimira odlazila na bazen u Utrinu. Tome je sada, rekla je, konačno kraj.

“Sve nevolje oko bazena” zaboravio je i sam gradonačelnik Milan Bandić koji je kompleks Svetice “predao u ruke građanima”. Kako je objasnio, na Sveticama će radna mjesta dobiti još 15 ljudi, a one koji još nisu pozvao je da bazen besplatno isprobaju još danas.

Komentara 3

DO
DolinaSuza
16:35 31.05.2016.

Sveučilišnu bolnicu čekamo eć 30 godina, nikoga nije briga, a tamo je soba u kojoj bolesni ozdravljaju

NO
novkovka
16:36 31.05.2016.

konačno da su uredili taj bazen.koliko je samo novaca izgubljeno dok je bio zatvoren i nekoristan?!

Avatar Ironman0105
Ironman0105
02:44 01.06.2016.

Je, i sve bu se promijenilo na ljeto (bas kao i na prijasnjem bazenu) kad dodju ganci s Borongaja i Ferenke...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije