Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 149
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zaposlenje

U Turističkoj zajednici grada Zagreba radi i kći Ante Nobila

Josip Perković u pratnji odvjetnika Ante Nobila dolazi na Županijski sud
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
22.12.2014.
u 16:59

HDZ-ov zastupnik Pere Semren doveo je pod sumnju zaposlenje, na što su iz Turističke zajednice odgovorili da je sve po propisima

Mjesecima već na radnom mjestu informatora Turističke zajednice Grada Zagreba zaposlena je Frana Nobilo Sikirić, mlađa kći poznatog odvjetnika Ante Nobila.

Zapošljavanje 34-godišnje Frane Nobilo, barem tako tvrdi Pere Semren, HDZ-ov gradski zastupnik, uvjetovano je otpuštanjem ranije zaposlenog djelatnika bez da je isti mogao odraditi otkazni rok.

– Otkaz je dobio preko noći. Zaposlena je na mjesto visokoobrazovanog djelatnika čije ime ne želim otkriti jer je isti sada na cesti – tako je to javno obznanio Semren.

Dapače, gradski zastupnik tvrdi kako je Nobilova kći zaposlena u periodu kada je uhićen gradonačelnik Milan Bandić, a odvjetnik Nobilo vratio se iz Njemačke gdje je branio Josipa Perkovića, kako bi se pridružio braniteljskom timu Petra Pripuza.

– Koji su uvjeti u zapošljavanju u Turističkoj zajednici? Da vam otac bude u odvjetničkom timu gradonačelnika Bandića i Perkovića – izjavio je za govornicom HDZ-ov zastupnik Semren.

Iz Turističke pak zajednice poručuju kako je Frana Nobilo zaposlena mjesec dana prije pokretanja afere Agram, točnije 18. rujna te naglašavaju kako je Turistička zajednica samostalna pravna osoba i kao takva nije dio regionalne lokalne samouprave, niti u upravljanju, niti u financiranju.

– Turistička zajednica grada Zagreba zaposlila je gđu Franu Nobilo Sikirić na određeno vrijeme, kao turističkog informatora. Kao i svi ostali djelatnici, gđa Nobilo Sikirić zadovoljava sve uvjete propisane Pravilnikom o posebnim uvjetima koje moraju ispunjavati zaposleni u turističkom uredu turističke zajednice – poručili su iz Turističke zajednice.

Dapače, naglasili su kako u tome periodu nitko od  zaposlenika nije dobio otkaz, a kako za radno mjesto Frane Nobilo Sikirić nije bilo potrebno raspisati natječaj

–  Nismo bili dužni raspisati javni natječaj s obzirom na zakonske propise i pravila koja obvezuju Turističku zajednicu grada Zagreba – poručili su.

Optužbama i prozivkama HDZ-ova zastupnika nasmijao se i odvjetnik Ante Nobilo. Kako je poručio, on nije u Bandićevu odvjetničkom timu i  zna da mu kći radi u Turističkoj zajednici.

– To je tipična HDZ-ova retorika. Ne znam niti kolika joj je plaća, ali znam da nije velika i da ona nema nikakvu vodeću poziciju, nego radi bazične poslove – rekao je odvjetnik Nobilo poručivši da je kći diplomirala na Fakultetu za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu.

Komentara 7

SE
sestrićna
17:15 22.12.2014.

udbaške veze i dalje rade po hrvatkoj..zg je omiljen..

MI
miki959
17:51 22.12.2014.

taj fakultet završavaju i oni koji neznaju pisati, glavno ta je tata udbaš!!!!

BR
brodludjaka
18:37 22.12.2014.

Ne znam koliko puta čovjek treba reći da je ova zemlja jedna velika sramota!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije