Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zagreb za mene

U svakoj gradskoj četvrti po jedan projekt kojim se poboljšava život stanara

08.07..2015., Zagreb - U Mjesnom odboru Pescenica odrzano javno izlaganje o prijedlogu potencijalnih gradskih lokacija za revitalizaciju.Photo: Zarko Basic/PIXSELL
09.07.2015.
u 18:28

U sklopu projekta Zagreb za mene trenutačno se održavaju tribine na kojima sudjeluju i građani u odabiru 17 lokacija

Uređenje nasipa od Mosta slobode, parka za naselja Kozari put i Kozari bok, izgradnja trga u naselju Borovje, biciklistička staza s parkom i rekreacijskim dijelom na potezu od Heinzelove do Donjih Svetica samo su dio od 33 potencijalnih gradskih lokacija za revitalizaciju na području čitavog grada.

Projekt je to pod nazivom "Zagreb za mene" koji je pokrenulo Društvo arhitekata u suradnji s Arhitektonskim fakultetom i Gradom Zagrebom, partner projekta je i Večernji list, a sve s ciljem realizacije projekata u korist građana svake gradske četvrti.

Od predložene 33 lokacije, građani, arhitekti i urbanisti izabrat će njih 17, po jedan projekt u svakoj četvrti, a sve investicije neće prelaziti iznos od 20 milijuna kuna.

– Nakon javne rasprave koja je u tijeku odabrat će se 17 lokacija koje će ići u daljnje uređenje. Lokacije su predstavljene na web stranici zagrebzamene.d-a-z.hr na kojima građani mogu predložiti svoj izbor i komentirati svaku lokaciju – poručili su iz Društva arhitekata Zagreba.

Kako i građani sudjeluju u odabiru lokacija, pripremljena su i javna izlaganja.

Tako će se 13. srpnja izlaganje održati za četvrti Donji grad, Gornji grad – Medveščak, Podsljeme i Črnomerec, u Hercegovačkoj ulici 111 u 17 sati.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije