Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 150
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prosvjedni skup

U subotu 10. rujna "Obranite park, obranite grad" u Parku Trnjanska Savica

05.09.2016., Zagreb - Inicijativa Cuvajmo nas park organizirala je Akciju predaje posljednje zalbe ispred Gradske uprave
Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL
1/4
07.09.2016.
u 16:15

“Obrani park, obrani Grad” započet će u 12:00 i trajati do 13:30. U službenom dijelu okupljenima će se obratiti predstavnici Inicijative i organizatori skupa, a zatim će zasvirati Kawasaki 3P, Dunja Knebl, Miki Solus, Šumski, Vibrica, Drum’n’bijes i Zli bubnjari

Nakon predaje posljednje žalbe na lokacijsku dozvolu, borba za očuvanje parka na Savici ulazi u svoju najžešću fazu – ove subote Zagreb se brani na Savici.

Kako bi pokazala koliko jak može biti glas građana, inicijativa Čuvamo naš park organizira Veliko subotnje okupljanje u suradnji s Pravom na grad bit će još jedna u nizu akcija stanovnika Savice okupljenih u Inicijativi, a koji se bore za trajno očuvanje parka u njegovu sadašnjem obliku, protiv bilo kakve gradnje u njemu te za pronalaženje primjerene lokacije za crkvu kroz dijalog u kojem će se čuti i njihov glas.

“Obrani park, obrani Grad” započet će u 12:00 i trajati do 13:30. U službenom dijelu okupljenima će se obratiti predstavnici Inicijative i organizatori skupa, a zatim će zasvirati Kawasaki 3P, Dunja Knebl, Miki Solus, Šumski, Vibrica, Drum’n’bijes i Zli bubnjari. Uz njih će u prostoru parka nastupiti performeri iz Cirkorame, klaunovi koji će odigrati predstavu i držati radionicu, a sprema se i izložba dječjih likovnih radova.

Poseban dio programa bit će mali performans kojim će se vizualizirati veličina preko 45 metara visokog zvonika planiranog crkvenog kompleksa koji je digao na noge ne samo ovo naselje uz Savu, nego i mnoge druge. Istovremeno, bit će to prilika za popodnevno druženje svih generacija koja će pokazati pravu ulogu parka u funkcioniranju naselja poput Savice.

Podsjetimo, mimo bilo kakvih razgovora sa stanovnicima ovog zagrebačkog kvarta, a pogotovo onima koji žive odmah uz park izdana je zasad još nepravomoćna lokacijska dozvola za izgradnju crkvenog kompleksa u Parku Trnjanska Savica. Otimanje parka načinima skrivenim od javnosti i izbjegavanjem demokratskih procedura pokazuje se sva drskost gradonačelnika i gradskih vlasti prema jedinim vlasnicima i financijerima – građanima.

>> Inicijativa za očuvanje parka na Savici: Park je materijalno i duhovno vlasništvo građana

Komentara 40

BO
bovar12
16:52 07.09.2016.

Vidim medijska propaganda je uzela maha, evo odgovora na medijske i ove aktivističke laži: 1. Izgradit će se crkva usred parka! – Ne, crkva će biti na sjeveroistočnom uglu zelene površine (to nije park). 2. Crkva će zauzeti 30 % površine parka! – Ne, nego 9,40% (ukupna zelena površina 21684 m2, tlocrt građevine 1650.45 m2, tlocrt parkirališta s 33 parkirna mjesta 500 m2, ukupno 2150.45 m2). 3. Rušit će se stabla, staze i klupe! – Ne, uklonit će se 19 stabala, a posaditi 56 novih, te ukrasno grmlje i cvijeće. Staze i klupe će ostati, a dodat će se i nove. 4.Uzima se djeci mjesto za igru! – Ne, nego se proširuje postojeće dječje igralište na 200 m2, gradi još jedno od 500 m2, te dodatni sadržaj za starije. 5. Grad poklanja Crkvi zemljište! – Ne, zemljište je crkveno! Naime, Župa Krista Kralja je svoje zemljište adekvatne kvadrature dala gradu u zamjenu za ovo zemljište.

AL
Alkana
17:57 07.09.2016.

Poštedite nas takvih prosvjeda! Nemate pametnijeg posla? Većina građana želi uređenje tog parka i crkvu - sve će biti puno funkcionalnije i ljepše i za djecu i za starije. Ateisti i sotonske sluge neka konačno prestanu maltretirati građane vjernike. Amen!

KA
Karloho
17:28 07.09.2016.

Sada i svojoj zemlji ne smijemo izgraditi ni crkvu zbog 'šačice jada' , treba sve to izdržati .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije