Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 130
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'Igra nikad ne umara'

U sklopu Festivala igračaka održan Festival zborova

Festival zborova
Foto: PR FOTO
1/9
25.05.2016.
u 12:59

U Ivanić Gradu je 21. i 22. svibnja održan 3. Festival igračaka pod sloganom 'Igra nikad ne umara'. Sada već tradicionalan, Festival igračaka jedino je događanje u Hrvatskoj koje je u potpunosti posvećeno igračkama, a u sklopu njega održan je i prvi Festival dječjih zborova tj. natjecanje na kojem je nastupio velik broj raspjevane djece.

Prvi dan Festivala, u subotu 21.svibnja natjecalo se 12 dječjih zborova. Dječji zborovi nastupali su uživo, a unatoč jakoj konkurenciji hrabrih malih pjevača, nagrada publike pripala je Zagrebačkim anđelima kao i drugo mjesto prema glasovima stručnog žirija. Svi zborovi izazvali su oduševljenje publike kojha ih je nagradila gromoglasnim pljeskom. Pobjednike je proglasio član žirija i omiljeni pjevač Luka Nižetić koji je sve posjetitelje oduševio i svojim nastupom.

Zagrebački anđeli ovaj će uspjeh potvrditi nastupom na ovogodišnjem 20. jubilarnom zagrebačkom uličnom festivalu Cest is d'Best koji počinje službenim otvorenjem u četvrtak 26.svibnja 2016. na Cvjetnom trgu u Zagrebu u 19:00. Tom prilikom mali će pjevači uljepšati karnevalsku povorku kojom se otvara ovogodišnji Cest i otpjevati himnu koja je napisana povodom ovogodišnjeg jubileja.

Autor glazbe i stihova himne Cest is d'Best je dirigent i pijanist Vitomir Ivanjek – Vito, ujedno i umjetnički voditelj dječjeg zbora Zagrebački anđeli.

Ovu novu zagrebačku pjesmu moći ćete pjevušiti tijekom cijelog Cest-a u kojem sudjeluje oko 700 performera, a Zagrebački anđeli sa svojim zborom i ritmikom obogatit dječji program Cest-a koji će se odvijati na Zrinjevcu u subotu 28. svibnja u 11:00 sati.

Maestra Vitomira Ivanjeka možete poslušati i na Lutajućem klaviru na Cvjetnom trgu tijekom Cest-a od 26.5. do 5.6.

Kao što kaže Zlatan Jaganjac, direktor Festivala: 'Možete očekivati sve, samo ne dosadu.'

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije