Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
dan planeta zemlje

U samo dva sata na pregled se odazvala 72 Zagrepčanina

dm green city project
Foto: Tomislav Miletić/PIXSELL
1/3
24.04.2015.
u 19:00

Građani su mogli saznati više o zdravoj hrani i vježbanju, a za najmlađe je organizirana i mala škola znanstvenika o koži te suncu

U dva sata ukupno su 72 građanina iskoristila mogućnost besplatnog pregleda kože pri čemu su kod jedne osobe primijećeni znakovi mogućeg melanoma te su još tri osobe sa sumnjivim madežima upućene na dodatne pretrage. Naime, dvije su liječnice iz KBC-a Sestara milosrdnica građane pregledavale i savjetovale na štandu Večernjakova portala Ordinacija.hr u sklopu današnjeg “dm green city projecta” koji se održao u povodu Dana planeta zemlje.

Građani su tako na Cvjetnom trgu imali prilike doznati kako se pravilno hraniti, koje su najbolje vježbe za tijelo i na koji je način najbolje redovito provjeravati zdravlje svoga tijela. A, osim dermatoloških, organizirani su i pregledi očiju te vađenje krvi.

– Već se šestu godinu organizacijom događanja u povodu Dana planeta zemlje zalažemo za društveno odgovorno ponašanje – objasnio je Marko Lasić, organizator “dm city projecta”, te je napomenuo kako su se ove godine u projekt uključile i udruge slijepih te slabovidnih osoba jer je jedan od ciljeva dm-a skrenuti pozornost na njihove svakodnevne probleme. Upravo su zato događanje posjetili i Dama te Blacky, terapijski i pas vodič iz Centra za rehabilitaciju Silver, koji se bavi školovanjem pasa.

A osim pregleda, na štandu Ordinacije.hr organizirana je i mala škola znanstvenika za najmlađe koji su učili o koži te kako sunce na nju utječe. Također, svi su se mogli pridružiti fitness-trenerima u vježbanju ili se savjetovati s nutricionistima, a u dm zdravoj kuhinji održane su i kulinarske radionice u kojima se koristila isključivo ekološki uzgojena hrana. Građani su tako probali juhu od žute leće i paštetu od slanutka, a pripremljene im je delicije preporučio i gradonačelnik Milan Bandić koji je podržao akciju.     

Komentara 1

DA
damirtankovic
22:14 25.04.2015.

Bez Banditosa ni na šekret, hahaha!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije