Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 130
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
gradski vs. privatni

U privatne vrtiće dolaze čak i djeca iz Zaprešića jer su kvalitetniji i nude više

31.08.2015., Zagreb - Djecji vrtic Mali istrazivac organizirao je dane otvorenih vrata za roditelje. Nina Vuckovic Antic. Photo: Borna Filic/PIXSELL
Foto: Borna Filić/PIXSELL
1/5
01.09.2015.
u 14:00


U vrtiću Mali istraživač od jeseni će biti dostupan još jedan odjel

Kuhinja, građevinski centar, likovna radionica, dnevni boravak... samo su neki od devet prostora u novom odjelu privatnog vrtića Mali istraživač na Bundeku, koje će zagrebački mališani popuniti ove jeseni.

Razlika od 600 kuna

Djece će biti između 225 i 230, a otprilike dvadesetak njih, objašnjava ravnateljica vrtića Ljiljana Vukšić, nažalost, bit će odbijeno. Cijena vrtića, koji roditelji plaćaju između 1250 i 1750 kuna, ovisno o mjesečnim primanjima, odnosno sufinanciranju Grada, nije prepreka za dolazak na Bundek pa tamo desetak sati dnevno, uz pet osiguranih obroka, provode čak i mali Zaprešićani.

– Velika je greška truditi se dijete upisati u vrtić u svom kvartu. I sami, primjerice, kad znamo koji je mehaničar najbolji, tamo ćemo odvesti svoj automobil, bez obzira na to je li on na drugom kraju grada. Isto bi trebalo biti i s djecom – govori ravnateljica Malog istraživača Ljiljana Vukšić, prijašnja "prva žena" gradskog vrtića Izvor. Male grupe, tete koje su posvećene svakom djetetu, redovita tjelovježba, ali i otvoren koncept vrtića koji podrazumijeva druženje sve djece međusobno razlozi su zbog kojih se, govori, i posvetila privatnom poslu.

– Usporedimo li najnižu cijenu koju roditelji plaćaju kod nas i najvišu u gradskom vrtiću, dobijemo razliku od šesto kuna, što je, zapravo, cijena dvije dodatne aktivnosti u gradskom vrtiću – objasnila je Vukšić dodajući kako su aktivnosti u privatnom vrtiću, kao što je pohađanje engleskog i njemačkog jezika te sport, besplatne, odnosno ulaze u mjesečnu cijenu vrtića.

Važno je čuvanje

A ni najviša cijena, ona od 1750 kuna mjesečno, nije pretjerana za mamu Anju Antolinc Leho, inače Slovenku. – U Sloveniji cijene vrtića, i to gradskih, kreću se oko 250 eura, odnosno oko 1800 kuna – rekla je Anja Antolinc Leho, čija kći Leni pohađa upravo Malog istraživača. Kako je objasnila Antolinc Leho, prije upisa raspitivala se o svim privatnim vrtićima u Zagrebu te zaključila kako djeca tamo jednostavno dobiju više pažnje. S njom se složila i Nina Vučković Antić koja je, priznala je, svoju Koranu isprva i htjela upisati u gradski vrtić, ali samo zato što u željenom privatnom nije bilo mjesta.

– Čim su mi javili da se oslobodilo, o gradskom nisam više ni razmišljala – govori mama Vučković Antić dodajući da u privatnim vrtićima svako dijete može doći do izražaja. A upravo je prekapacitiranost ono što roditelji zamjeraju gradskim vrtićima. – Grupe od dvadesetak djece na jednu tetu, malo aktivnosti, većina vremena provedena u zatvorenom – nabrojila je ravnateljica jednog trešnjevačkog gradskog vrtića na što se roditelji najčešće žale. Međutim, istaknula je, u većini je slučajeva dovoljno da na dijete, kad roditelj radi, ima tko pripaziti.

Komentara 2

DA
danyy
08:01 02.09.2015.

iskreno, cula sam vise negativnih prica iz privatnih vrtica nego iz gradskih.

GA
galway
09:30 02.09.2015.

Plaćeni oglas.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije