Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 178
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
radovi od 3. ožujka

U Oreškovićevoj novo autobusno stajalište, odmah do Lidla

Autobus 268
Foto: Boris Ščitar
1/2
13.02.2014.
u 13:42

Zahvaljujući inicijativi Večernjaka i peticiji koju je potpisala 551 osoba zaposlenika desetak tvrtki i građana u Oreškovićevoj, do kraja proljeća trebalo bi biti gotovo novo autobusno stajalište linije 268, uređen nogostup i postavljena javna rasvjeta

Zaposlenici tvrtki u Oreškovićevoj na brojevima 6H, 3C, 3D i dr (LIdl, 24 sata, Večernji list, Poslovni dnevnik, Adidas, Croatia, Bačćelić d.o.o., Omega software d.o.o., Veselčić gradnja d.o.o., Petro d.o.o., Fides bilanca) i brojni stanovnici te ulice u Novom Zagrebu dobit će uskoro novo autobusno stajalište na liniji 268, odmah uz Lidl, te uređen nogostup i biciklističku staze i javnu rasvjetu.

Radovi kreću već 3. ožujka, nakon što se dovrši projektna dokumentacija, najavio je danas gradonačelnik Milan Bandić na sastanku sa zaposlenicima Večernjega lista, incijatorima premještanja stajališta. Njihov je zahtjev u peticiji peticijom podržala 551 osoba iz spomenutih tvrtki i kvarta.

Foto: Zagreb.hr

Foto: Zagreb.hr

- Ta bi nam stanica uvelike olakšala život, posebno zimi kad se zbog debelog sloja snijega od stanice u Oreškovićevoj do Lidla i ne može hodati pa se na kolniku izlažemo opasnosti. Na povratku, prema stanici Otok-Nežićeva, hodamo opasnim neosvijetljenim mračnim dijelom bez nogostupa. Stanica kod Lidla nasušna je potreba građana i vjerujemo da je sa stajališta prometne sigurnosti izvediva, kao i uređenje nogostupa i postavljanje rasvjete - apeliraju zaposlenici.

Gradonačelnik Bandić svojim je suradnicima i pročelnicima odredio da u sljedeća dva tjedna detaljno izvide situaciju i počnu s radovima uređenja novoga stajališta, koje bi, bude li vrijeme povoljno, trebalo biti gotovo do kraja travnja, a svi drugi radovi do kraja proljeća.

Komentara 2

DM
DM2008
17:06 13.02.2014.

Gospodi je problem prehodati 250m do stanice u Sloboštini, do koje uredno vodi nogostup i osvijetljenje, uostalom ona im je i bliža nego ona problematična kod Otoka.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije