Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 101
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
"Iznad oblaka"

U novoj će igraonici razvoj djece pratiti i komjuterskim programom

27.01.2015., Zagreb - Igraonica za djecu Iznad oblaka vlasnika Beti Mihajlovic i Kazuhira Tamarija.  Photo: Luka Stanzl/PIXSELL
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
1/10
31.01.2015.
u 10:45

U prostoru na Kajzerici angažirat će 500 predavača, a jedna će odgojiteljica paziti i usmjeravati maksimalno troje djece

Svatko tko dođe ostavi svoj trag na njihovu "nebu".

Po zidovima, koji simboliziraju veliko plavetnilo, šarenim bojama crtali su svi njihovi gosti. Na jednoj površini druže se vjeverice na romobilu, dok s druge strane lete pčelica Maja i leteći medvjedići, a sve to nadgledaju Spiderman i Superman.

Pod igraonice "Iznad oblaka" obučen je u spužvastu podlogu raznih boja, a djeca koja su prvi put ovaj tjedan došla isprobati novi prostor na Kajzerici jedva su dočekala provući se kroz improvizirani tunel ili ući u dvoboj s pjenastim mačevima. U unutrašnjost prostora od 130 kvadrata mladi je par Beti Mihajlović i Kazuhiro Tamari, kažu, ugradio duh svojih prijatelja, roditelja, poznanika... Među zagrebačkim igraonicama, kojih je 50-ak u gradu, a orijentirali su se uglavnom na proslave rođendana s lego-kockicama, filmskim večerima ili pričaonicama koje stoje oko 1000 kuna, ovaj je par ponudio drugačiji pristup.

Foto: Luka Stanzl/PIXSELL/Borna Filic/PIXSELL

Odabrali su 500 predavača, stručnjaka iz područja sporta, kulinarstva, stranih jezika, kemije, biologije pa i cirkuskih vještina ili licenciranih terapeuta sa psima. Svakog predškolca odgojitelji će pojedinačno dobro upoznati jer – jedna će teta čuvati maksimalno njih troje. A razvoj će pratiti putem posebnog računalnog programa koji se osmišljava samo za članove igraonice "Iznad oblaka".

– Roditelj može primijetiti da dijete voli slikanje, no odgojitelj je taj koji će ga usmjeriti, primjerice, u sport, ako je djetetu potrebno poboljšanje motoričkih sposobnosti – kaže Beti Mihajlović, stručnjakinja za odnose s javnošću i marketing, kojoj je Kazuhiro pokazao put iz korporativnog svijeta u onaj dječji.

Tamnoputi Japanac glumio je dosad u dječjim predstavama, bio je animator... Vikendom će organizirati i dječje rođendane. Radionice će stajati oko 200 kuna mjesečno, a nudit će i pakete čuvanja. Tako će najjeftiniji, po cijeni od 200 kuna, sadržavati deset sati čuvanja, dok će 60 sati stajati tisuću kuna. Radit će prema najavi, iako će "u pripremi" uvijek imati jednu tetu za hitne slučajeve. No zasad im je zadatak prikupiti 200 članova, ispitati što žele i organizirati tjedan dana besplatnih igraonica.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije