Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 186
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
sjednica skupštine

U jeku štednje na radnicima Grad i Holding kupuju 277 novih vozila za 55 mil. kuna. I to nije rastrošnost

28.04.2016., Zagreb -  U starogradskoj vijecnici odrzana je 38. sjednica Gradske skupstine Grada Zagreba. Milan Bandic, gradonacelnik. Photo: Borna Filic/PIXSELL
Foto: Borna Filić/PIXSELL
29.04.2016.
u 11:08

Bandić tvrdi da će novim automobilima uštedjeti od 20 do 25%, jer će ih biti manje nego dosad, kad je vozni park brojio 359 vozila

Superterencem turbodizelskog motora snage 180 kW, s pogonom na četiri kotača i automatskim mjenjačem uskoro će netko iz gradske uprave na posao i s posla, na sastanke i putovanja. Potpuno novim jer rabljeni ne dolazi u obzir. To su neki od uvjeta iz natječaja za javnu nabavu 277 novih automobila, za 55 milijuna kuna s PDV-om, na leasing od 48 mjeseci.

Službenici Grada koristit će 83 vozila, a 194 bit će na raspolaganju zaposlenicima Holdinga, istima onima koji su na dan raspisanog natječaja za nova vozila ostali bez kolektivnog ugovora.

Nije rađeno za BMW

No nabava automobila u Gradu je zapravo ušteda, nikako trošak, a kamoli, opovrgava to i gradonačelnik Milan Bandić, rastrošnost.

– Za Grad je to ušteda od 20, za Holding 25 posto. Vrlo je jednostavno, Grad je dosad imao 99 vozila, a sada će imati 83, dok je Holding koristio 260 automobila, a ubuduće 194 – objašnjavali su u Gradu tvrdeći da se po specifikacijama natječaja mogu prijaviti sve tvrtke koje nude razne modele i kako natječaj nije pisan samo za jedan tip automobila. Bandić i suradnici uvjeravaju da neće kupiti BMW-e koji odgovaraju uvjetima.

– Vidjeli su me kada sam se na Autoshowu slikao u BMW-u pa je mašta odmah proradila. Nemojte širiti laži, nikakav BMW 7 neće biti nabavljen. Prije nekoliko dana išao sam u Amsterdam Airbusom pa me ne bi iznenadilo da objavite da ću kupiti i Airbus – odgovorio je novinarima Bandić.

Iako je kupnja automobila objašnjena kao nužnost, jer leasing postojećih istječe u lipnju ove godine, a vozila Grada i Holdinga bit će prodana na dražbi, oporbenjaci su jučer na sjednici Gradske skupštine kritizirali Bandića.

– U vrijeme kad se radnicima Holdinga otkazuje kolektivni ugovor nije primjereno da Grad i Holding nabavljaju nove aute – stav je Davora Bernardića (SDP).

Zbog automobila u drugi su plan pale važnije teme poput otkazivanje ugovora radnicima Holdinga, ali i njihove preraspodjele na radna mjesta za koja nemaju odgovarajuću stručnu spremu. Na to je upozorio Dan Špicer (SDP) pitanjem na koje nije dobio odgovor. I koji čeka već godinu dana.

Ne može sve kontrolirati

– Što je uprava učinila s 1046 zaposlenika Vodoopskrbe i odvodnje koji su raspoređeni na mjesta bez stručne spreme? – pitao je Špicer. Šefica Holdinga Ana Stojić Deban poručila je da joj je posao upravljanje šefovima podružnica i da ne može znati i kontrolirati sve, pa ni djelatnike ViO-a. Ali im dan ranije može obećati kolektivni ugovor po principu nagrada i kazni za dobre i loše djelatnike.

Komentara 25

YN
yes_no
12:09 29.04.2016.

Besplatnu kartu za tramvaj i bus. Ništa više, kakva vozila u ovo vrijeme klimatskih promjena. A možda više nema mjesta za fontane itd.., pa negdje treba lovu plasirati. Nikad se ne zna s Bandinjom.

Avatar liquidsky
liquidsky
12:13 29.04.2016.

Kakav je, Bandiću je i traktor too much.

AN
anonimna1
12:15 29.04.2016.

izgleda da nije kriza za svih.kao što nisu ni svi jednaki.netrba kupovat aute ako nema para može se vozit ovim koje imaju,sigurno nisu stari 15godina ko moj.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije