Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 104
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Neobično

U flašomatu svaki dan skupi sto boca

Flašomat
Foto: Stela Lechpammer
1/3
24.10.2014.
u 15:00

“Inovator” Vinko kaže da čisti grad jer je bolje da se boce ubace direktno u njegov flašomat nego u smeće ili, još gore, na pod

Flašomat “inovatora” Vinka, kako se sam predstavlja, posljednjih dana privlači pozornost prolaznika na Trgu kralja Tomislava.

Riječ je, naime, o velikoj crnoj torbi s natpisom na nekoliko jezika kojim poziva građane i turiste da u nju bacaju prazne plastične boce.

– Ako možemo imati bankomat, zašto ne bismo imali flašomat, ljudima je zabavan, a meni je jako koristan – opisuje Vinko.

Foto: Stela Lechpammer

Iz bankomata ljudi uzimaju novac, a isto tako Vinko na kraju dana uzima boce iz svog flašomata uz pomoć kojeg skupi više od stotinu boca dnevno.

– Bolje da ih daju meni direktno nego da ih bacaju u smeće ili po podu. Ja gradu zapravo činim uslugu, mogli bi mi i platiti – govori kroza smijeh ovaj Zagrepčanin.

Napominje da je isto rekao i komunalnim redarima kada su ga pitali je li platio dozvolu za svoj “uređaj”.

Da ima novca, kaže, svoju bi ideju i patentirao, ali ni ovako se ne boji konkurencije.

– Mislim da se isplati uložiti u posao, bolje nego na gluposti. Natpis sam napravio već prije, a onda sam se dosjetio torbe pa je tako nastao flašomat – kaže Vinko.

Njegov način prikupljanja boca zabavlja Zagrepčane, koji u prolazu komentiraju, kako kažu, dobru ideju, a često i zastanu da pohvale Vinka i fotografiraju se s njim. Ipak, on kaže da mu je najdraže kada mu ubace i pokoju bocu. Inače, po boci se pri vraćanju dobije 50 lipa, dakle svojom metodom Vinko svaki dan uspije prikupiti 50 kuna.

Komentara 2

AU
autoritet
21:25 26.10.2014.

Ha ha, sjajno! Sretno s izumom.

Avatar Milokliz
Milokliz
11:20 25.10.2014.

Baš lijepo... Ne treba nam radnika ili inžinjera kad nema proizvodnje - možete biti bocar. U našoj banana državici valjda jedino zanimanje za kojim raste potražnja na zavodu za zapošljavanje.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije