Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 54
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U Tkalčićevoj

U "family friendy" kafiću knjiški klub, previjalište...

22.08.2015., Zagreb - Novootvoreni kafic Playground caffe u Tkalcevicevoj 84.  Photo: Tomislav Miletic/PIXSELL
Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL
1/3
28.08.2015.
u 11:50

U prostoru će se djeca moći igrati, bojiti, pohađati radionice, a odrasli će moći obaviti posao, organizirat će se i razmjena knjiga...

Police pune bojanki, raznih slagalica, 10 do 15 setova društvenih igara, stolić s minijaturnim šalicama za kavu...

Interijer kakav se inače ne viđa u ugostiteljskim objektima zaštitni je znak novog kafića Playground smještenog u Tkalčićevoj, na početku pješačke zone. Prvi je to "family friendly" kafić u Hrvatskoj, koji će u jednom kutku nuditi zabavu za djecu, dok će roditelji odmah pored njih moći popiti kavu.

– Radno vrijeme sve se više produljuje, pa roditelji često rade od 8 do 18 sati i žele u slobodno vrijeme biti što više sa svojom djecom. Osim toga, klasičnog baka-servisa više nema zbog sve kasnijeg odlaska u mirovinu – kaže vlasnica Vedrana Džanić, u poslovnim krugovima poznata kao osnivačica korporativnog dječjeg vrtića Čigra. Kroz pedagoški rad dug više od petnaest godina dobro je upoznala potrebe roditelja i djece i shvatila da takva vrsta okupljališta nedostaje u Zagrebu. Tako će, primjerice, zaposlene majke moći obaviti posao na laptopu, dok će djeca slušati zanimljive priče, bojiti bojanke ili sudjelovati na radionici.

– S razlogom smo odabrali malen prostor od pedeset kvadrata kako bi atmosfera bila što intimnija. Postoje mnoge igraonice diljem grada u kojima roditelji ostavljaju djecu, no ovo je sasvim drukčiji koncept – kaže Džanić, koja je uredila i posebnu sobicu za previjanje. Kafić je nepušački, a gostima će nuditi kašaste i cijeđene sokove, zdrave slastice, ali i slane manje zalogaje. Angažirat će i vlastite animatore, a dva puta tjedno organizirat će i knjiški klub za odrasle.

– Tako ćemo na čitanje poticati djecu i roditelje. Planiramo i razmjenu knjiga – kaže Džanić, koja je razmišljala i o turistima koji sve više dolaze u glavni grad, pa će nabaviti i knjige na stranim jezicima. U kafiću radi zajedno s kćeri Eminom, dok joj u radu pomažu i Mateja Škrabo i Magdalena Ilčić.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije